Konsol OyunlarıOyun HaberleriPC Oyunları

Assassin’s Creed Mirage Mekanikleri Serinin Özüne Döndüğünü Gösteriyor

Tanıtımı yaklaşan aksiyon-macera oyunu Assassin’s Creed Mirage kullanılan mekaniklerle klasik Assasin’s Creed oyunlarını hatırlatıyor.

Oyun tutkunları tarafından sevilen Assasin’s Creed serisinin yeni oyunu Mirage, daha klasik bir oyun deneyimi yaşatacak. Ubisoft firması daha önce defalarca Assasin’s Creed Mirage oyunu için kullanıcılardan aldığı geri dönüşleri değerlendirerek açıklamalar yaptı.

Ubisoft Kreatif direktör Stéphane Boudon hayranlarının Origins, Odyssey ve Valhalla’nın abartılı oyun deneyimine yönelik eleştrilerinin yaklana Mirage oyunu için yol gösterici bir yaklaşıma sahip olduğunu söyledi.

Şirket 9 Haziran tarihinde resmi YouTube hesabında üç sahne arkası geliştirme videosu serisinin ilkli olarak yayımladığı videoda ‘Köklere Dönüş’ ifadesini kullandı.

Bu videoya bakılırsa Assassin’s Creed Mirage’ın  daha klasik bir Assassin’s Creed  deneyimi arayanlara hitap edecek  temel unsurları barındırıyor.

Mirage, 9. yy Bağdat’ında geçen bir oyun olarak karşımıza çıkacak. Origins, Odyssey  ve  Valhalla gibi oyunlarında bulunmayan ve vurgulanmayan parkur sistemi bu oyun ile tekrar gün yüzüne çıkacak.

Geliştiricilere göre oyun, Ezio(Assasin’s oyunlarındaki hayali kararkter) oyunlarına benzer klasik bir yaklaşım benimsiyor. Ayrıca dikey merkezli bir oyun anlayışı hakim olacak. Yani çatılara tırmanmadığınız zamanlarda sokaklar dar ve sık sık engellerle dolu olacak. Oyunda parkur odağının daha da vurgulanması için elden geçirilmiş bir animasyon sistemi yer alıyor.

Klasik oyun mantığında bulunan köşelerde salanmak, hızla çatılara çıkmak için asansör kullanmak ve nesnelerin üzerinden atlamak gibi becerlerin bir dizi parkur yeteneğinin de geri döneceğini belirtiyor.

Valhalla kahramanı Eivor’dan daha hızlı ve daha çevik olacağı iddia edilen oyunun ana karakteri ‘Basim’ çatılar arasındaki daha büyük boşluklardan geçmek için sırıkla atlama gibi yeni yeteneklerle gelecek.

Assasin’s Creed Syndicate oyununda bulunan yapay zeka ile yönetilen grupları kontrol etmek ve korunan alanlarda fark edilmeden hareket etmek için kalabalığa karışabilecek ve hatta gruplara “belirli”miktarlarda rüşvet verebilecek, aynı zamanda tezgah suikastları ve çatı bahçesinde öldürme gibi klasik hareketler de geri dönecek.

Önümüzdeki günlerde firma tarafından 2 adet daha oynanış videosu yayınlayarak görsel şölene devam edilecek. Umarım oyun özüne döner ve eski popülerliğe kavuşur.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu