Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Galaxy S23 Ultra’nın Samsung’a Maliyeti Açıklandı

Galaxy S23 Ultra, 1200 dolar başlangıç fiyatıyla satılıyor. Amiral gemisi telefonun Samsung’a maliyeti ise bu fiyatın üçte bir oranında.

Counterpoint’in bileşen araştırma hizmeti tarafından yapılan en son malzeme listesi (BoM) analizine göre, 8 GB + 256 GB Galaxy S23 Ultra modelini üretmenin Samsung‘a maliyeti yaklaşık 469 dolar. Akıllı telefonda maliyeti artıran ana bileşenler işlemci, ekran ve kamera alt sistemleri oldu. Stok ve tedarik fazlası nedeniyle, RF alt sistemi ve bellek ile ilgili bileşenlerde maliyet düşüşü yaşandı.

Galaxy S23 Ultra Maliyet Hesaplama

Galaxy S23 Ultra’da TSMC’nin 4nm işlem düğümünde üretilen Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinin özelleştirilmiş bir sürümü yer alıyor. Samsung, gelişmiş hücresel destek, hem CPU hem de GPU’dan artan performans kazanımı ve daha iyi pil ömrü nedeniyle Qualcomm yonga setlerini seçti. GPU ayrıca ışın izleme desteğine sahiptir ve 39 MHz saat hızında hafif bir artış elde etmiştir. Tüm bunlar Galaxy S23 Ultra’daki en pahalı bileşenin işlemci olduğunu gösteriyor. Snapdragon 8 Gen 2’nin Samsung’a maliyeti yaklaşık 165 dolar.

Telefondaki ekran Samsung tarafından üretiliyor. Arkadaki dörtlü kamera sisteminde ise ana ve ultra geniş açılı kamera Samsung üretimi olup; telefoto ve periskop kamera ise Sony’den tedarik ediliyor.

Fiyatta ikinci sırada ekran (maliyetin %18’i), ardından kameralar (%14) ve bellek (%11) geliyor. Üretim maliyetinin %67’si Qualcomm ve Samsung bileşenlerinden geliyor. 

Kağıt üzerinde bakıldığında Samsung, her bir Galaxy S23 Ultra ‘dan 700 dolardan fazla kazanıyor. Ancak bu maliyetlere pazarlama, Ar-Ge ve benzeri birçok faktör hesaba katılmıyor. Ayrıca cihazın montaji için harcanan ücret bile maliyet giderlerine dahil edilmiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu