Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerQualcommTeknoloji

Qualcomm Tekrardan Liderlik Koltuğunda

Qualcomm ile MediaTek arasındaki rekabette Qualcomm’dan büyük bir atak geldi. 2022’de satılan telefonların çoğu Snapdragon ile geliyor.

Qualcomm ile MediaTek arasındaki rekabet son dönemde iyice kızışmıştı. Dimensity serisi ile küllerinden adeta yeniden doğan MediaTek, rakibi ile olan arasını kapatmakla kalmayıp arayı aşmaya başlamıştı. Ancak son gelen bilgiler ve araştırmalar bunun pek doğru olmadığını gösteriyor. Çünkü Qualcomm’un pazar payındaki liderliği hala devam ediyor.

Counterpoint araştırma raporuna göre, küresel telefon yonga seti ve temel bant pazarı, 2022 yılının ilk çeyreğinde yıllık bazda yüzde 23 büyüyerek, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36 artış sağladı.

Qualcomm, 2022’nin ilk çeyreğinde yonga seti ve ana bant pazarına yıllık %56’lık bir artışla liderlik koltuğuna oturdu. Qualcomm’u Apple ve MediaTek izledi.

Qualcomm’un küresel premium ve orta seviye 5G portföyünün yanı sıra Apple’a ayrı ana bant gönderileri, şirketin yüzde 44 pazar payı elde etmesine yardımcı oldu. Bu sayede gelir 6,3 milyar dolara ulaştı. Apple, iPhone 13 Serisine artan talep nedeniyle yüzde 26 pay ile ikinci sırada yer aldı. MediaTek ise 2022 yılının ilk çeyreğinde pazar payını yıllık bazda yüzde 29 artırdı.

Qualcomm
Qualcomm’un liderliği başladı

Samsung’un AP/SoC ve temel bant gelirlerindeki payı yüzde 7’ye düştü. UNISOC ise yüzde 3’lük bir pay almayı başardı. Son olarak, HUAWEI’nin HiSilicon’u, ambargolar nedeniyle Amerika tabanlı teknolojileri kullanmadan çip üretmek için mücadele etti. 2022 yılının ilk çeyreğinde HiSilicon’un pazar payı ise %8’den %1’e düşüştü..

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu