Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android Horlama Ölçme Özelliğine Sahip Olacak

Google yenliklerine bir yenisini daha ekliyor. Android horlama ölçme özelliği ile çok yakında güncellenecek. Peki, bu nasıl olacak?

Apple’dan sonra Google da sağlık odaklı özellikleri mobil işletim sistemine dahil etmeye devam ediyor. Şimdi de Google’ın Android için yeni planı belli oldu. Android horlama ölçme özelliği ile çok yakında güncellenebilir. Bu özellik hem sisteme hem de Fit uygulamasına dahil edilecek.

Android horlama ölçme özelliğine kavuşuyor

Google’ın Sağlık Algılama ekibinin Uyku Ses Toplama araştırmasının Android için horlama ve öksürük algılama araçlarını test ettiğini gösteriyor. Sızıntıyı yapan kaynaklar; Google Health Studies uygulamasının mevcut sürümünün derlemesi sırasında yalnızca Google çalışanlarının kullanımına sunulan “Sleep Audio Collection” araştırmasını ortaya çıkardı. Yeni görünen bu yerleşik özelliğin, telefonun mikrofonunu kullanarak horlama ve öksürme gibi olası uyku bozukluklarını dinlediği söyleniyor.

Apple bildiğiniz gibi sağlık verilerini cihazlarında tutuyor. Google ise bu verileri sunucularında saklıyor. Ancak horlama verileri bu sefer sunucular yerine cihazda saklanacak.

Android Horlama Ölçme
Android Horlama Ölçme

Mishaal Rahman, özelliğin, uygulamaların öksürme ve horlama gibi AmbientContext olaylarının bildirimlerini almak için abone olabileceği bir istemci API’si olan Android 13’ün yeni Ambient Context API’sine güvenebileceğini öne sürüyor. Ayrıca, Digital Wellbeing uygulaması Ambient Context API’nin bir istemcisi olduğundan, Rahman öksürük ve horlama olaylarının büyük olasılıkla uygulamada da yer alacağı söyleniyor.

Google bildiğiniz gibi Pixel cihazları için aylık yenilik güncellemesi yayınlıyor. Bu özellik de yaz aylarında muhtemelen ilk etapta Pixel telefonlarına özel olarak çıkışını gerçekleştirecek. Daha sonra telefon üreticileri bu API’ı telefonlarına entegre edebilecek. Ancak gelen bilgilere göre bu API’ın çalışması için Android 13 güncellemesi zorunlu kılınacak. Yani telefonunuz Android 13’ü almadıysa horlamanızı ölçemeyeceksiniz.

Aslında bu özellik hali hazırda birçok uygulamada var. SleepCycle isimli uygulama hem gece uykunuzu, konuşmalarınızı ve horlamalarınızı kaydedebiliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu