Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Samsung Galaxy S26 İçin Çarpıcı Gelişme

Yeni bir rapora göre Samsung Galaxy S26 serisinde AMD GPU yerine şirketin kendi geliştirdiği bir grafik birimi kullanılacak.

Samsung, yıllar içinde ortalamanın altında performans gösteren Exynos işlemciler nedeniyle çok fazla eleştiri aldı, ancak şirket son dönemde yaptığı hamlelerle birlikte bu eleştirileri büyük oranda azalttı. Galaxy S24 ve S24+ modellerine güç veren Exynos 2400, önceki Exynos çiplerinden çok daha iyi. AMD, oldukça güçlü GPU’su sayesinde Samsung’un bu başarıyı elde etmesine yardımcı oldu. Ancak Samsung, Galaxy S26 serisinde AMD’yi şirket içinde geliştirilen bir GPU için terk edebilir.

Samsung Galaxy S26 Serisinde şirket içi GPU Kullanılacak

Oldukça güvenilir sızıntı kaynağı olan Roland Quandt’ın raporuna göre Samsung, S5E9955 model numarasını taşıyan ve AMD RDNA tabanlı GPU’ya sahip yeni nesil Exynos (belki daha sonra yeniden adlandırılacak) çipini geliştiriyor. Daha sonra Güney Koreli şirketin, şirket içi GPU’ya sahip olacağı bildirilen Galaxy S26 için kendi akıllı telefon işlemcisini piyasaya sürmeyi hedeflediği bildiriliyor. Bu, Samsung’un AMD GPU’larını kendi GPU’ları için terk edeceği anlamına geliyor.

Samsung’un Galaxy S25 için oldukça güçlü ve verimli bir işlemci ürettiği gelen bilgiler arasında. Söz konusu işlemci Samsung’un ikinci nesil 3nm işlem düğümü kullanılarak üretilecek. Söylentiler, bunun önceki çiplere kıyasla o kadar büyük bir gelişme olduğunu ve Samsung’un yeni bir isim kullanıp Exynos markasını sonlandırabileceğini iddia ediyor.

Şirket, ortak geliştirme ve optimizasyon konusunda System LSI ekibiyle birlikte çalışmak üzere 1000’den fazla mühendisten oluşan ayrı bir ekip oluşturmuş durumda. Eğer şirket amacına ulaşabilirse bu Samsung için çok büyük bir gelişme olacaktır.

Akıllı telefon çipi yapmak son derece zordur. Apple ve Huawei dışında akıllı telefon üretebilen ve içinde çip tasarlayabilen tek marka Samsung’dur. Hatta Samsung bu firmalardan bir adım önde. Çünkü tasarladığı işlemcileri bile üretebiliyor. Apple ve Huawei bunları şu an için yapamıyor. Samsung ayrıca telefonlarda kullanılan RAM, depolama, ekran, pil ve kamera sensörlerini bile tasarlayıp üretebiliyor.

Ancak Samsung’un şirket içi akıllı telefon işlemcileri pek iyi değil. Apple, MediaTek ve Qualcomm genel performans ve verimlilik açısından açık ara önde. Eğer Samsung bu rakip markalardan birini bile geride bırakabilirse bu büyük bir başarı olacaktır. Böylece telefonlarına, akıllı saatlerine, tabletlerine ve diğer cihazlarına daha fazla dikey entegrasyon ve daha iyi özellikler sunabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
Başa dön tuşu