Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Galaxy S22 İçin Hızlandırma Güncellemesi Yayınlandı

Galaxy S22’de GOS yani işlemciyi kısıtlama özelliği yeni bir güncelleme ile gideriliyor. Galaxy S22 için hızlandırma güncellemesi başladı.

Mobil dünyasında akıllı telefonları yavaşlatanlar kervanına son olarak Samsung dahil olmuştu. Güney Koreli üreticinin de resmi olarak doğruladığı gelişmeye göre Samsung‘a ait oyun optimizasyon hizmeti yazılımı GOS (Game Optimizing Service) devreye girdiği anda birçok popüler uygulama arka planda yavaşlatılıyor. Hatta bu nedenle Galaxy S10 serisinden bu yana tanıtılan üst segment Samsung telefonlar Geekbench listesinden çıkarıldı. Tüm bu gelişmeler üzerine Samsung bu sınırlamayı kaldıran başka bir ifadeyle Galaxy S22 için bir kısıtlamaları kaldıran bir hızlandırma güncellemesi yayınlayacağını açıkladı.

SamMobile sitesinde yer alan habere göre güncelleme başlamış durumda. İlk etapta Güney Kore’de yayınlanan güncellemenin detaylarına bakıldığında Game Optimizing Service modu açıkken diğer uygulamalardaki performans sınırlamasının kaldırıldığı belirtiliyor.

Yine güncellemenin detaylarına bakıldığında Samsung’un sıcaklığa bağlı sınırlamalara hala yer verdiğini görüyoruz. İşlemci muhtemelen belli sıcaklıklara eriştiğinde yine bazı sınırlamalar gösterebilir. Ayrıca bu güncelleme sonrası telefonun oyun ve diğer uygulamalarda ne derece performans artışı gösterdiğini çok yakında göreceğiz.

Güncellemenin aciliyeti göz önüne alındığında kısa süre içerisinde yaygın şekilde kullanıma sunulacaktır. Hatta Güney Kore’de bu nedenle Samsung’a açılmış davalar mevcut. Güncellemenin küresel çapta dağıtıma sunulmasıyla birlikte Galaxy S22 serisi telefonların yeniden Geekbench’teki Benchmark testlerine dahil edilmesini de bekliyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu