AppleGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerTablet

iPad Pro OLED için Geri Sayım Başladı!

Apple’ın yeni iPad modelleri üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. iPad Pro OLED için geri sayım başladı diyebiliriz. İşte detaylar.

Apple nihayet teknolojiyi yakalamak için atılımlar yapıyor. Kendi bildiğim doğru mottosundan yavaş yavaş sıyrılan Apple, iPad Pro OLED için çalışmalara başlamış durumda. MacRumors tarafından hazırlanan bir rapordan ekran analisti Ross Young’a göre Apple, 2024’ün ilk çeyreğinde çıkacak olan 11.1 inç ve 13 inç OLED ekranlı iPad Pro’lar yapıyor. Daha önceki raporlar, Apple’ın 2024’ün başlarında yeni bir iPad Mini piyasaya sürebileceğini de gösteriyor.

Young daha önce 2024’te yeni OLED iPad Pro modellerinin piyasaya sürüldüğünü belirtmişti. Ancak, yükseltilmiş 11,1 ve 13 inç ekran boyutları ilk kez ortaya çıktı. OLED iPad Pro modelleri için planlanan daha büyük 11,1 ve 13 inç ekran boyutlarıyla, cihazın toplam boyutlarındaki bir değişikliğin aksine cihazın çerçevelerinin boyutunda bir azalma görebiliriz.

Apple, Ekim 2022’de M2 çipini ekleyerek 11 inç ve 12.9 inç iPad Pro’ları yükseltti. Bu nedenle bir sonraki güncellemenin 2024’e kadar gelmemesi şaşırtmaz. Raporlara göre, OLED’e geçmeden önce daha küçük bir güncelleme olup olmayacağı henüz belli değil. Ancak Apple’ın mini-LED 11 inç iPad Pro piyasaya sürme planı yok. Bunun yerine, daha küçük tablet doğrudan OLED’e gidecek.

iPad Pro OLED

Ayrıca Young, daha önce Apple’ın 2023’te 14,1 inçlik bir iPad Pro piyasaya süreceğini söyledi. Ancak bunu bugün geri aldı ve artık böyle bir cihaz yapmayı planlamadığını belirtti. Yine de, The Information, Apple’ın 16 inçlik bir iPad üzerinde çalıştığını ve Bloomberg’in Apple’ın daha büyük iPad’ler yapmakla ilgilendiğini söylediği için gelecekte daha büyük iPad’ler çıkabilir.

Hatırlayabileceğiniz gibi, Apple artık 12.9-inch mini-LED iPad Pro ve geleneksel LCD ekrana sahip 11-inch iPad Pro sunuyor ve mini-LED ekran daha pahalı iPad Pro modeline özel kalıyor. 2024 güncellemesiyle Apple, aynı özelliklere sahip iki iPad Pro’yu tekrar yapabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu