Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Samsung Güncelleme Desteğini Daha da Uzattı

Galaxy S22’nin tanıtılmasıyla brilikte Samsung güncelleme desteğinde yeni bir dönem başlatıyor. Üst segment telefonlarda destek 5 yıla çıktı.

Yakın zamanlı birçok rapor Samsung’un güncelleme noktasında yeni bir atak yapacağını zaten ortaya koyuyordu. Galaxy S22 serisinin tanıtılmasıyla birlikte bu raporların doğru olduğu anlaşıldı. Son dönemde Android dünyasında güncelleme sicili en iyi olan markanın Samsung olduğunu söyleyebiliriz. Güney Koreli üretici Galaxy S22 serisi için düzenlediği etkinlikle birlikte bazı üst segment telefon ve tabletlerde güncelleme desteğini 5 yıla çıkardığını açıkladı. Bu süre zarfında telefonlar dört büyük Android güncellemesi alacak; son yılda ise bu cihazlara güvenlik odaklı güncelleme desteği sunulacak. Peki 5 yıl güncelleme alacak modeller hangileri bakalım:

  • Galaxy S Serisi:  Galaxy S22, S22+, S22 Ultra’nın yanı sıra Galaxy S21, S21+, S21 Ultra, S21 FE ve daha sonra tanıtılacak Galaxy S serisi telefonlar
  • Galaxy Z Serisi:  Galaxy Z Fold3, Galaxy Z Flip3 ve daha sonra çıkacak olan Z serisi cihazlar
  • Galaxy Tabletler:  Galaxy TabS8 ,  S8+, S8 Ultra ve daha sonra çıkacak olan Tab S serisi cihazlar
  • Galaxy Watch:  Galaxy Watch4, Galaxy Watch4 Classic ve daha sonra çıkacak Galaxy Watch serisi cihazlar

Dört büyük Android güncellemesi almayacak yani listede olmayan telefonlar için de iyi haberlerimiz var. Daha önce iki güncelleme alacağı bildirilen bu telefonlarda ise destek 3 büyük Android güncellemesine çıkarıldı.

Sonuç olarak; Android ekosisteminde bu denli uzun süre güncelleme desteği sunan başka bir marka bulunmuyor. Haliyle bu gelişme rekabette Samsung’un elini güçlendiriyor. Bugün satın alacağınız bir Galaxy S22 2027 yılına kadar güncelleme almayı sürdürecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu