Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSTeknoloji

Apple Şimdiye Kadar Kaç iPhone Sattı?

Dünyanın en büyük ikinci üreticisi konumundaki Apple için işler son 2 yıldır oldukça tuhaf geçiyor. Tuhaf diyoruz zira Apple satışlarını aman aman arttırmaz hatta düşüş yaşarken gelirleri inanılmaz bir şekilde artıyor. 2016 yılında mobil pazardaki tüm üreticiler 56,7 milyar dolar kar elde ederken bunun 44 milyar dolarını Apple’ın yapması akla mantığa sığmayan bir durum. Bugün yapılan 2017 üçüncü çeyrek rakamları neticesinde Apple’ın öngörülenden daha fazla kar elde ettiğini görüyoruz. Apple bu çeyrekte 44 milyon adet iPhone satışı gerçekleştiği ortaya çıkarken akıllara iPhone’nun onuncu yılına girerken tek bir soru geliyor. Bu geçen 10 yıllık süreçte Apple Şimdiye Kadar Kaç iPhone Sattı?

Kırmızı iPhone 7

Apple Şimdiye Kadar Kaç iPhone Sattığını Açıkladı!

Apple bugüne kadar 1,2 milyar iPhone satışı gerçekleştirdi. Son çeyrekte %0,1’lik düşüş yaşansa da Apple’ın iPhone satışlarının yeni nesil iPhone 7S, iPhone 7S Plus ve iPhone 8 ile birlikte yeniden şaha kalkacağını öngörebiliriz. Bu çeyrekte en önemli detay ise Mac satışlarının tam %50 artış göstermesi.

Ön ekran Bezel Less adı verilen özel kesim bir ekran olacak.

Bu şimdiye kadar hiç yaşanmamış bir durum ve Apple’ın yeni nesil TouchBAR sistemine sahip Mac’leri ile ne denli önemli bir başarıya imza attığının da bir göstergesi. Tablet tarafında ise bugüne kadar bir düşüş sürekli olarak yaşanıyordu ama bu çeyrekte iPad satışlarının da yapılan indirim sayesinde ciddi anlamda gerilediğini görüyoruz…

Apple Garantili iPhone 6 Fiyatı ile Sizi Şaşırtacak

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu