Akıllı TelefonGüncel Teknoloji HaberleriTeknolojiXiaomi

İşte Xiaomi telefonların SAR (radyasyon) değerleri!

Mobil dünyasının önde gelen üreticilerinden biri olan Xiaomi akıllı telefonlarının sahip olduğu sar değerine açıklık getirdi. Bu değerlere geçmeden önce dilerseniz sar değeri hakkında biraz bilgi verelim.

Günümüz akıllı telefonlar çok sayıda kablosuz bağlantı özelliğine sahip. Söz konusu kablosuz bağlantıların vücuda yaydığı radyasyona basit şekilde sar değeri deniyor. Akıllı telefon satın alırken donanım ve yazılım özelliklerine dikkat ederiz, ancak sağlımız için önemli bir nokta olan sar değerini ne yazık ki ikinci plana atıyoruz. Hatta birçok kullanıcı sar değerinin ne anlama geldiğinden bile habersiz.

Xiaomi Mi 5

Oysa ki sar değeri akıllı telefon satışlarında kalite kontrol noktasında önemli bir detay. Bir telefonun Avrupa ya da Amerika’da satış onayı alabilmesi için sar değerinin belirli bir seviyenin altında kalması gerekiyor. Avrupa Birliği bu konuda 2W / kg sınırını belirlemiş durumda. Eğer telefonun yaydığı radyasyon 2W / kg’nin üzerinde ise bu telefonu Avrupa’da satmak mümkün değil. Amerika’da ise üst sınır 1.6W / kg.

Özellikle Uzak Doğu firmalara ait cihazlar sık sık sar değerleriyle gündeme gelmekte. Bu duruma kayıtsız kalmayan Xiaomi birçok cihazına ait sar değerlerini yayınladı. Alt bölümde telefonlara ait sar değerlerine göz atabilirsiniz. Son dönemde ülkemiz kullanıcılarından yoğun ilgi gören Xiaomi Mi 5 modeli şirketin sar değeri en az olan telefonu olmayı başarıyor. Sar değeri en yüksek telefon ise Redmi 4 modeli.

Xiaomi

 

>> İlginizi çekebilir; Galaxy S7 Android 7.0 güncellemesi yeniden yayınlandı

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu