Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

Apple iPhone Telefonda Bunu Yapabileceğinizi Biliyor Musunuz?

Günümüzün en çok satan telefon serilerinden bir tanesi olan Apple iPhone bazı özellikler ile gündeme geldi. Ses tanıma özelliği nedir?

Piyasaya çıkan akıllı telefonlar beraberlerinde onlarca farklı özelliği de getiriyor. Bazen bu özellikleri titizlikle inceliyor bazen de hiç kullanmayı dahi akıl edemiyoruz. Pek çok akıllı telefon ile gelen özellikler hem hayatımızı kolaylaştırıyor hem de bazı işlemlerimiz de zaman kazanmamızı sağlıyor. Bugün Apple iPhone telefonlar da yer alan bir özellik karşımıza çıktı. Bu özellik ne kadar faydalı, yada ne işe yarar bu haberimiz de detaylı olarak anlatmaya çalıştık. Bahsettiğimiz özellik telefonun erişilebilirlik menüsün de bulunan ‘ses tanıma’ özelliği oldu. Şu özelliğe daha yakından bakalım.

Yüz tanıma özelliği ile kilit açma sistemini karşımıza çıkaran Apple bu konuda diğer akıllı telefon üreticilerine göre bir kaç yıl önden gitmeye devam ediyor. Karşımıza çıkan her iPhone modeli ile yepyeni özellikleri karşımıza çıkaran şirket, bugün de ses tanıma özelliği ile haberlerimiz de kendine yer buldu.

Apple iPhone
Apple iPhone

Apple iPhone Ses Tanıma Özelliği Nedir?

Apple marka akıllı telefonlar da bulunan ses tanıma özelliği, belirli sesleri dinleyecek ve tanıdık sesler duyduğunda kullanıcılarını uyarıyor. Örneğin telefonunuza kapı zilini bir kez dinletecek, kapı zili çaldığında telefon yada tablet modeli sizi uyararak kapının çaldığını bildirecek. Özellikle yüksek sesle oyun oynayan kullanıcıların imdadına yetişen bu özellik, tablet ve telefonun ekranında bildirim olarak da görüntülenebiliyor. Kullanıcılar ayarlar > erişilebilirlik > ses tanıma yolu ile bu özelliği kullanabilir ve daha duyarlı hale gelebilirler. Özellik tablet ve telefonlar da yer alıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu