DonanımGüncel Teknoloji HaberleriSamsungTeknoloji

Bellek İşi Ustası Samsung Yüksek Hızlı DDR5 RAM Tanıttı

Samsung 128 GB'a kadar artış gösterebilen 12 nm işleme dayalı dünyanın ilk 32 GB DDR5 RAM modüllerini tanıttı.

Teknoloji devi Samsung, dünyanın önde gelen bellek üreticileri arasında gösteriliyor. DDR5 RAM teknolojisinde bir hayli yol kat etti. Şimdi ise  Samsung dünyanın ilk 128 GB’a kadar bellek modüllerinin yolunu açan 12 nm işleme dayalı 32 GB DDR5 RAM modülünü tanıttı. Firmanın bu başarısı dünyada bir ilk olarak tanımlanıyor.  Ayrıca bu başarı Samsung’un yeni nesil DRAM teknolojisindeki liderliğini pekiştiriliyor ve yüksek kapasiteli bellek teknolojisinde bir sonraki aşamanın sinyalini yakıyor.

Şimdiye kadar SK Hynix ve Micron gibi bellek üreticileri 24 GB’a kadar DDR5 RAM sunuyor ve bu da 96 GB’a kadar bellek çözümü anlamına geliyor. Samsung bu iki firmaya fark atarak %33 daha yüksek kapasiteye sahip RAM üreterek bu başarıyı bir adım öteye taşıyor. Micron 32 GB DDR5 RAM modülünü doğruladı fakat henüz duyurmadı.

Samsung Electronics DRAM Ürün ve Teknolojiden Sorumlu Başkan Yardımcısı SangJoon Hwang yenilikle ilgili şunları açıkladı:

“12nm sınıfı 32Gb DRAM’imizle, 1 terabayta (TB) kadar DRAM modüllerini etkinleştirecek bir çözüm elde ettik ve bu da yapay zeka çağında artan yüksek kapasiteli DRAM ihtiyacını karşılamak için ideal bir şekilde konumlandırılmamıza olanak sağladı. (Yapay Zeka) ve büyük veri. Bellek teknolojisinin sınırlarını aşmak için farklılaştırılmış süreç ve tasarım teknolojileri aracılığıyla DRAM çözümleri geliştirmeye devam edeceğiz.

Samsung ilk DRAM’ini 1983 yılında 64 kilobit(Kb) olarak geliştirmişti ve son 40  yıl içerisinde DRAM teknolojisindeki kapasitesini 500.000 kat arttırmayı başardı.

Samsung daha önce 16 GB DRAM kullanarak 128 GB DRAM bellek oluşturabiliyordu. Bu işlem Through Silicon Via (TSV) işlemi gerektiriyordu. Ancak şimdi yeni üretilen 32 GB DRAM ile 128 GB modül TSV kullanılmadan üretilebiliyor ve bu da 16 GB DRAM’li 128 GB modüle göre %10 güç tüketimini azaltıyor.

Bu teknolojik atılım, ürünü veri merkezleri gibi güç verimliliğini ön plana çıkaran kuruluşlar için en uygun çözüm haline getiriyor.Yeni 12nm sınıfı 32Gb DDR5 DRAM’in seri üretiminin bu yılın sonuna kadar başlaması planlanıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu