Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriNokia

Nokia kullanıcılarını heyecanlandıran bir güncelleme yolda

Nokia yüz tanıma özelliğini bazı telefonlara getireceğini onayladı. Twitter üzerinden Nokia’ya yöneltilen bir soru üzerine şirket dört telefona yüz tanıma özelliğinin sunulacağını belirtti. Bu telefonlar  Nokia 8 Sirocco, Nokia 8, Nokia 7 Plus ve yeni Nokia 6 olacak. Özellik, önümüzdeki aylarda aylık bir güncelleme kapsamında aktarılacak.  Nokia X6’dan söz edilmiyor, ancak yüz tanıma özelliği bu telefona da gelebilir.

Nokia yüz tanıma
Nokia yüz tanıma

Yüz tanıma son dönemin popüler ve kullanışlı özellerinden biri olarak gösteriliyor. Mevcut donanımlara bağlı olarak güvenli bir kilit açma sistemi olarak değerlendirilebilir. iPhone X, Xiaomi Mi 8 ve Oppo Find X üç boyutlu güvenli ve daha gelişmiş bir yüz tanıma işlevine sahip. Birçok üretici ise ön kamera aracılığıyla iki boyutlu bir tanımayla bu özelliği sunuyor. Nokia da birçok üretici gibi yüz tanıma özelliğini ön kamera aracılığıyla sağlayacak.

HDM Global çatısı altında geçen yılın başında akıllı telefon dünyasına dönüş yapan Nokia bu kısa süre içerisinde kullanıcıların gönlünde taht kurmayı başardı. Şirket özellikle güncelleme noktasında şu an Sony ile birlikte rakipsiz görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu