Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Telefonların pili 2 hafta gidecek! Renkli e-mürekkep ekran tanıtıldı

Akıllı telefonlara başka bir boyut getireceğini düşündüğümüz e-mürekkep yani E Ink teknolojisi resmen tanıtıldı. İşte detaylar…

Akıllı telefonların en önemli donanımları kim ne derse desin ekranları. Bu noktada üreticiler ellerinden gelen çabayı ortaya koysa da en büyük şarj tüketen donanım ekran tarafında halen istenen noktaya gelinemiyor. Çözünürlükler, HDR10+ destekleri, 1000 nit parlaklık değerleri telefonların donanımına donanım katarken telefonların pillerini de ciddi anlamda tüketiyor. Mürekkep ekranlı telefon kullanımı ilk kez YotaPhone tarafından hayatımıza girdi. Bugün ise renkli e-mürekkep destekli ekran ilk kez gösterildi.

YotaPhone
YotaPhone

Mürekkep ekranları bildiğiniz üzere genellikle e-kitap okuyucularda kullanıyoruz. YotaPhone telefonun önünde normal LCD ekran kullanırken arkasında da mürekkep ekran kullanmış ve tasarımı başka bir noktaya taşımıştı. Bugün ise televizyonlarıyla tanınan Hisense, Tüketici Elektronik Fuarı 2020’de ilk E Ink renkli ekranlı akıllı telefonu tanıttı.

Takdir edersiniz ki bu bir konsept ve aslında bu ekranın satılabilmesi için bir gösteri. Hisense’nin telefon sektörüne gireceğini düşünmüyoruz. Bu ekran telefonlarda kullanılabilecek seviyede mi? Bunu denemeden söylemek zor ama akıllı bileklik ve akıllı saatler için büyük bir teknolojik gelişim diye düşünüyoruz. Bugün bazı akıllı saatlerin 3 – 4 gün süren şarj performansları bu renkli mürekkep ekran donanımı ile 2 haftalara kadar şarj süresi sunabilirler; belki de daha fazla.

Hisense 2020 ikinci çeyreğinde ekranları üreticilere dağıtacağının sözünü verdi…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu