Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmiXiaomi

Redmi Note 12 Sürpriz Bir İşlemciyle Çıkış Yapabilir

Redmi Note 12 serisinin tanıtımı yaklaşıyor. Güvenilir bir kaynağa göre telefonda yeni bir MediaTek Dimensity işlemci yer alacak.

Redmi’nin orta segmenti domine eden Note serisi telefonları eylül ya da ekim ayı içerisinde yenilenecek. İlk etapta Çin pazarına yönelik olacak seriye dair bir süreden beridir sızıntılar gerçekleşmekte. Redmi Note 12 serisine dair henüz yayınlanan bir rapora göre seride yeni bir MediaTek işlemci kullanılacak. Konuya ilişkin bilgi mobil dünyasının ünlü sızıntı kaynağı Digital Chat Station’dan geliyor.

Rapora göre Note 12 serisinde MediaTek Dimensity 1080 yonga seti kullanılacak. Detayları henüz bilinmeyen işlemcinin performansının Snapdragon 778G+’tan düşük olduğu aktarılıyor. Referans olarak işlemcinin AnTuTu testinden 500-600 bin arası puan alabildiği belirtiliyor.

Note 12 serisi en az dört ya da beş modelden oluşacak. Serinin tepe modelinde Dimensity 8100 işlemcisinin kullanılması sürpriz olmayacaktır. Öte yandan Redmi, Note serisini küresel pazara sunarken telefonların işlemci biriminde Snapdragon yonga setleri kullanabilmekte.

Redmi Note 12

Redmi Note 12 Neler Sunacak?

Redmi Note 12’de 50 megapiksel çözünürlüğünde üçlü arka kamera birimi olacak. 90Hz tarama hızına sahip AMOLED ekran telefonun öne çıkan özelliklerinden biri olacak. Öte yandan Redmi’nin Note 12 serisinde 1.5K çözünürlüğünde ekranlara geçiş yapması bekleniyor. Sözünü ettiğimiz 2712 x 1220 piksel çözünürlüklü ekran bir süre önce tanıtılan Redmi K50 Ultra’da yer aldı.

Seride çok fazla telefonun yer alacağından söz ettik. Bunların bir kısmı 67 watt, en tepe model ise 120 watt hızlı şarj desteği içerecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu