Akıllı TelefonPOCORedmiXiaomi

POCO C55 Yakında Piyasaya Sürülebilir!

POCO’nun yeni C serisi telefonu olması beklenen POCO C55 IMDA sertifikasyon sitesinde kendini göstererek yakında piyasada olacağını bildirdi.

Xiaomi’nin alt markalarından POCO kısa bir süre önce Hindistan pazarında POCO C50 akıllı telefonunu piyasaya sürdü. Son söylentilere göre ise markanın bir sonraki C serisi telefonunu piyasaya sürdüğünde isminin C55 olarak adlandırılacağı söyleniyor. Eylül 2022 tarihinde ilk kez Avrupa AET sertifika sitesinde 22127PC95G model numarası ile fark edildi. O zamandan beri bazı sertifikasyon sitelerinde kendini göstermeye devam etti. Şimdi ise Singapur’un IMDA otoritesinin onayından geçti.

POCO C55 IMDA

IMDA listesinde, POCO C55’in önemli özellikleri hakkında bir bilgi bulunmuyor. Sadece cihazın Bluetooth ve Wi-Fi desteğine sahip olduğunu açıklıyor. Bu bilgi dışında son söylentilere göre yakın bir zamanda piyasaya girmiş olan Redmi 12C modelinin yeniden markalaşmış hali olarak piyasaya sürülmesi bekleniyor.

POCO C55, 720 x 1650 piksel HD+ çözünürlük sunan 6,71 inç IPS LCD panele sahip olacak. Android’in son işletim sistemi olan Android 13 ve Xiaomi’nin kendi yazılımı olan MIUI 13 ile birlikte kutusundan çıkacak.

Helio G85 işlemcisi ile güçlendirilecek olan POCO C55 6 GB’a kadar LPDDR4x RAM ve 128 GB’a kadar eMMC 5.1 dahili depolama seçenekleri ile gelmesi bekleniyor. 10W kablolu şarjı destekleyen 5000 mAh pil kapasitesine sahip olacak. Cihazın arka tarafaında modül içerisinde iki kamera, LED flaş ve parmak izi tarayıcısı bulunuyor. 50MP ana kameraya ve 0.08MP derinlik sensörüne sahip olacak.

İlginizi Çekebilir: Poco X5 Pro 5G’nin Canlı Görüntüleri Yayınlandı

Redmi 12C’nin küresel pazarda da piyasaya girmesi bekleniyor. Bazı pazarlarında NFC bağlantısı bulunmayabilir. AET ve IMDA sertifikasyon siteleri sayesinde C55’in de küresel pazara gireceğinin en büyük göstergesidir. POCO C55’in yanı sıra şirket yakın bir zamanda POCO X5 ve X5 Pro akıllı telefonlarını da piyasaya sürmesi bekleniyor. Ayrıca telefonlar dışında POCO Pods TWS kulakiçi kulaklıklar üzerinde de çalıştığı biliniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu