Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

HarmonyOS 2.0 Yavaş! Ciğerimizi Söktün!

HarmonyOS 2.0 kullanıcı sayısını biri durdursun. Huawei rekordan rekora koşmaya devam ediyor. Android’in ise kanı donmuş durumda.

Amerika’nın yaptırımlarından dolayı kendine bir çıkış yolu arayan Huawei, çareyi HarmonyOS 2.0 ile bulmuştu. Ekosistem oluşturma konusunda Android’i solda sıfır bırakan Huawei, yeni işletim sistemi ile rekordan rekora koşmaya devam ediyor. Huawei, işletim sisteminin 90 milyondan fazla kullanıcı tabanına sahip olduğunu duyurdu. Huawei’ye göre bu, şirket tarihindeki en büyük başarı.

HarmonyOS 2.0 rekordan rekora koşuyor

Huawei’nin yeni işletim sistemi daha dört gün önce 70 milyon kişi tarafından yüklenmişti. Dört günde 20 milyon kullancıyı kazanan Huawei 90 milyon barajına ulaşmayı başardı. Çinli teknoloji devi görünüşe göre 10 gün içerisinde 100 milyon barajını aşacak ve hedeflerini baştan belirleyecek.

Şu anda bu güncelleme 90’dan fazla Huawei ve Honor modelinde mevcut. Aynı zamanda listedeki 56 adet eski Huawei ve Honor modellerine de bu güncelleme çok yakında gelecek. Eski telefona sahip kullanıcılar ise yakında beta güncellemesini almaya başlayacak. İlk etapta Çin’de indirime sunulacak olan beta sürümü 2022’nin başında ise global pazara açılacak.

Huawei ve Honor, EMUI altında çok çalışan eski modellerin güncellemeden sonra anında diriltileceğini iddia ediyor. Kullanıcılar, HarmonyOS 2.0’ı kurduktan sonra üretkenlik ve kullanılabilirlikte ani bir artış olduğunu onaylıyor. Telefon uygulaması açma hızı, sistem düzgünlüğü, oyun performansı ve pil ömrü çok daha iyi.

HarmonyOS 2.0 Kurulum hızı

Android’e olan ilgiyi azaltacak olan Huawei’nin yeni işletim sistemi, kısa süre içerisinde söylendiği gibi Android’i geride bırakacağını düşünüyoruz. Açık kaynaklı olan bu işletim sistemini diğer Çinli telefon üreticileri de kullanmaya başlarsa, yerel pazarda Android’e büyük bir darbe indirilebilir.

Global pazar için önümüzdeki yıl büyük atılımlar yapacak olan Huawei, bu süreçte gücüne güç katarak Amerika’ya büyük bir göz dağı vermiş olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu