Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

HarmonyOS 2.0 EMUI 11’e Göre Daha Hafif Olacak

Huawei’nin Android rakibi HarmonyOS 2.0 için sevindiren haberler gelmeye devam ediyor. Yeni işletim sistemi Android’e göre daha hafif olacak.

Huawei’nin Android lisansını kaybetmesi ile başlayan süreçte HarmonyOS adı verilen işletim sistemi doğmuştu. Geliştirme aşamasında olan bu işletim sistemi geçtiğimiz günlerde HarmonyOS 2.0 ile meyvesini vermişti. 128KB RAM’e sahip olan tüm cihazlarda çalışması ile dikkat çeken işletim sistemi hakkında bugün yeni bilgiler geldi. Görünüşe göre yeni sistem Android’e göre daha hafif olacak.

HarmonyOS 2.0 EMUI 11’e göre daha az yer kaplıyor

Aktarılan bilgilere göre; Huawei’nin yeni işletim sistemi, verimli bellek yönetimini destekliyor ve akıllı telefonun flash belleğinde daha az yer kaplıyor. Buna örnek vermek gerekirse;, 256 GB belleğe sahip bir Huawei telefonda Android yüklü sürümünde 224.95 GB‘ını işletim sistemi kullanıyor. HarmonyOS yüklü sürümünde ise bu miktar 217.83 GB‘a kadar düşüyor. Yani yeni işletim sistemi Android tabanlı EMUI 11’den yaklaşık 7 GB daha az yer kaplıyor.

HarmonyOS 2.0’ın, uzun süreli kullanımda EMUI 11’e göre daha iyi performans ve pil verimliliği sağladığı da söyleniyor. Test sonucunun gösterdiği gibi, HarmonyOS 2.0 tek bir şarjla yaklaşık yüzde 10 daha uzun süre kullanım süresi sunuyor.

HarmonyOS indirme

Bir haftadan kısa bir süre içinde HarmonyOS 2.0’ın Çin’de 10 milyon akıllı telefona yüklendiği söyleniyor. Büyümesine hızla devam eden yeni işletim sisteminin geleceği parlak görünüyor. Geliştiricilere sunulan avantajlar ve Android uygulamalarını yükleme imkanı gibi artıları ile bu işletim sisteminin yıl sonuna kadar bir yaygınlaşacağını düşünüyoruz.

HarmonyOS ile tüm cihazlar arasında iletişim kurmayı hedefleyen Huawei, bu politikası ile ekosistem konusunda lider olan Apple‘ı bile geride bırakmayı başardı. Bakalım Çinli firma bu işletim sistemi ile küllerinden yeniden doğabilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu