Elektrikli ArabaGenelXiaomi

Xiaomi’nin Ucuz Elektrikli Arabasının Tasarımı ve Özellikleri Ortaya Çıktı

Xiaomi ürün ailesini genişletmeye devam ediyor. Bu sayede onlarca farklı sektörde milyonlarca farklı kullanıcıya ulaşan şirketin sıradaki hedefi ise otomobil endüstrisi. Bu doğrultuda bir süredir çalışmaların devam ettiğini biliyoruz. Hatta daha önce merakla beklenen arabaların kamuflajlı görüntüleri de ortaya çıkmıştı. Ancak tam olarak neye benzediğini bir türlü görememiştik. Bugün ise Xiaomi bu bekleyişe bir son verdi. İlk Xiaomi elektrikli araba modeleri SU7 ve SU7 Max’e ait görüntüler paylaşıldı.

Xiaomi’nin ilk otomobilinin gerçek görüntüleri ortaya çıktı!

Xiaomi, kısa süre önce Çin’de elektrikli araba satmak için lisans başvurusu yaptı. Bu durum ülkede otomobil satışı yapmak isteyen markalar için oldukça standart bir süreç olsa da bizim için aracı. tasarımını ortaya çıkarması nedeniyle oldukça ilgi çekici bir durum.

Xiaomi elektrikli araba

Başvuru sırasında doldurulan bilgilere göre, Xiaomi elektrikli araba projesi kapsamında ilk etapta iki model göreceğiz. Bunlar SU7 ve SU7 Max olacak. Bu iki model aslında günümüzde akıllı telefon dünyasında aşina olduğumuz bir ürün grubu olacak. Her iki araba da tasarım olarak birbirine benzese de menzil ve maksimum hız gibi konularda birbirinden ayrılacak.

Elbette ki tüm bunlar ağırlığı da etkileyecek. SU7 1.980 kg, SU7 Max ise 2.205kg olacak. Xiaomi SU7, 4.997 mm uzunluk, 1.963 mm genişlik ve 1.455 mm yüksekliğe sahip olacak. LiDAR sensörü olmadan ise yükseklik 1.440 mm olacak. Yine motor konusunda da özelleştirme seçenekleri mevcut. Dileyen kullanıcılar 220 kW motor gücüne sahip arkadan itişli seçeneği, isteyen ise 275 kW + 220 kW güce sahip 4×4 seçeneği alabilecek.

Basit bir hesap ile motor gücünü ve ağırlığı hesaba katarak aracın maksimum hızının 250 km/s civarında olacağını varsayabiliriz. Ki bu piyasaya yeni giren Xiaomi elektrikli araba için oldukça ideal. Ne yazık ki menzil ve diğer konularda hala bilgimiz yok.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu