GenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google AR Kaskı ile Meta’ya Rakip Olacak

İnternet ve teknoloji devi Google AR kask üzerinde çalışmalarına başladı. Apple ve Meta’ya çok büyük bir rakip daha geliyor.

Google’ın Apple ve Meta’nın beğenisine karşı rekabet etmek için bir çift AR kulaklık üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Google AR kaskı muhtemelen ilk etapta Android ile uyumlu olacak. Daha sonra iOS ve diğer platformlar için destek sunacak.

The Verge’in raporuna göre Google, dahili olarak Project Iris olarak kodlanan bir AR kulaklığı üzerinde çalışmalarını hızlandırmaya başladı. Google, cihazı 2024 yılına kadar tanıtmayı planlıyor. Ancak satış tarihi ise henüz belli değil.

Apple’ın karma gerçeklik kulaklıklarına benzer şekilde, Project Iris kablosuz olacak ve size gerçek dünyanın artırılmış bir görüntüsünü göndermek için harici kameralar kullanacak. Kaynaklar, San Francisco Körfez Bölgesi’ndeki bir tesiste geliştirilmekte olan cihazın mevcut prototiplerinin bir çift kayak gözlüğü gibi göründüğünü söylüyor.

Rapora göre donanım, Pixel telefonlar gibi özel bir Google işlemci tarafından desteklenecek. Raporda, Project Iris’in, özel anahtar kart erişimi ve ifşa etmeme anlaşmaları gerektiren bir binada, Google içinde saklanan bir sır olduğunu burada belirtmekte fayda var.

Ayrıca, Pixel ekibinin bazı üyeleri de dahil olmak üzere Google’da proje üzerinde yaklaşık 300 kişi çalışıyor. Proje, yıllar boyunca geçmiş AR/VR/XR projelerinde yoğun bir şekilde yer almış olan Google’ın Laboratuvarlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Clay Bavor tarafından yönetiliyor.

Google AR

Geçen yıl Google, Project Starline adlı başka bir projeyi de açıkladı. Google’a göre Project Starline, konuştuğunuz kişinin fiziksel alanda doğrudan önünüzde oturduğu yanılsamasını yaratmak için 3D sensörleri ve 3D görüntüleme teknolojisini kullanan yüksek çözünürlüklü bir görüntülü arama ve telepresence kabini olarak geçiyor. Şirket, Starline’ı 2024’te piyasaya sürmeyi planlıyor.

Geleceğin AR’da olduğunu keşfeden firmaların bu alandaki yeniliklerini görmek için sabırsızlanıyoruz. Ancak bu ürünler niş bir kitleye hitap edeceği için ilk etapta çok pahalı olacaklar.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu