Akıllı TelefonAppleGeneliOSiPhone

iPhone 14 Pro Serisi, Astrofotografi Kamera Özelliğiyle Geliyor

iPhone 14 Pro serisinde 48 megapiksel kameranın yanında yeni çekim kamera modları da göreceğiz. Bunlardan biri ay ve yıldızları çekmek olacak.

Apple bugün, 7 Eylül’de bir etkinliğe ev sahipliği yapacağına dair iddiaları doğruladı. 7 Eylül’deki etkinlikte iPhone 14 serisinin yanında yeni Apple Watch akıllı saatler ve üç yeni iPad tabletin tanıtılması bekleniyor. Apple’ın tanıtım etkinliğine dair yayınladığı paylaşım bazı iddiaları beraberinde getirdi. Uzay temalı tanıtım sonrası pek çok kaynak iPhone 14 Pro serisinin Astrofotografi kamera moduna sahip olacağını bildirdi. Android ekosisteminde uzun zamandır var olan bu kamera modu bakalım neler sunuyor.

iPhone 14 Pro, Astrofotografi Kamera Moduna Sahip Olacak

Davet, uzay merkezli bir temaya sahip ve neyi ima edebileceğine dair bazı spekülasyonla yol açtı. Bunların başında astrofotografi kamera modu geliyor. düşük deklanşör hızlarını kullanılarak gece karanlığında gökyüzündeki ve yıldızların çekildiği bu kamera modu Apple kullanıcılarını heyecanlandıracak bir gelişme olacaktır.

Öte yandan iPhone 14 davetiyesinde “Uzakta” sloganı var ve belki de Apple, telefonların uzaktaki uzay nesnelerinin fotoğraflarını çekebileceğini ima ediyor. Ne de olsa Pro modellerde 48 megapiksellik yeni bir kameraya geçiş yapılacak. Bu kameranın düşük ışık performansının çok iyi olacağı gelen bilgiler arasında.

iPhone 14 serisinde ayrıca ekran sürekli açık özelliğinin yer alacağı bildiriliyor. Bu işlev de ne yazık ki sadece Pro modellere has olabilir. Seriye dair aktarılan bir diğer önemli gelişme ise uydu bağlantısı. Geçen yılki iPhone 13 serisinin uydu bağlantısı sunduğu iddiaları uzun süre gündemde kaldı, fakat bu gerçekleşmedi. iPhone 14 serisinin şimdi bu özellikle gelmesi bekleniyor. Hücresel kapsama alanı olmadığında uydu ağları üzerinden mesaj göndermek mümkün olacak. Uzay temalı bu paylaşım uydu bağlantısına da işaret ediyor olabilir.

Apple ve Samsung Telefon Satışlarını Artırdı!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu