Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerSamsung

Huawei P20 Pro Samsung Galaxy S10’dan daha iyiymiş

Huawei P20 Pro Samsung Galaxy S10 ‘dan daha iyi bir kameraya sahip dedi malum site. Tabii birçoğunuz sözünü ettiğimiz malum sitenin kim olduğunu hemen anladı. Bir zamanlar mobil dünyasının en güvenilir kamera incelemelerine imza atan, hatta bu alanda önemli bir standart olan DxOMark sitesi ne olduysa son bir yılda akıllı telefonlara verdiği akıllara ziyan kamera puanlarıyla günbegün güvenirliğini kaybetti.

“Lütfen Kota Dostu TeknoBurada Android Uygulamamızı Marketten İndirin ve Kullanmaya Başlayın! Bize Destek Olun…”

Aslında her şey geçtiğimiz yıl Huawei P20 Pro lansmanında açıklanan uçuk puanla başladı. Evet, P20 Pro dünyanın üç arka kameralı ilk telefonu, hatta mükemmel fotoğraflar çekiyor. Gece çekimleri diyafram değeri ile olmasa da HDR mod algoritması sayesinde inanılmaz ve kamera performansıyla birçok kullanıcısını memnun etmeyi başarıyor. Fakat telefonun tanıtımı üzerinden bir yıl geçti ve DxOMark verilerine göre hala en iyi kamera puanına sahip.

Huawei P20 Pro Samsung Galaxy S10 ‘dan daha mı iyi?

P20 Pro’nun fotoğraf çekimine lafımız yok amenna, ancak bu telefondan sonra birçok amiral gemi telefon tanıtıldı. Mobil kamera tarafında yeni standartlar ortaya çıktı. Hatta Huawei daha iyi kameraya sahip dediği Mate 20 Pro’yu duyurdu. Apple yeni iPhone’larını duyurdu. Samsung, Galaxy S10 serisini görücüye çıkardı. Ama gelin görün ki; Huawei P20 Pro zirvede kalmaya devam ediyor.

Alt bölümdeki sıralama Mate 20 Pro’nun önde olduğuna bakmayın siz. DxOMark’ın bu sıralamayı bilinçli yaptığını düşünüyoruz. Bakın bir sonraki görselimizde P20 Pro, Mate 20 Pro ve Galaxy S10’un fotoğraf, video, ortalama ve ön kamera puanlarına yer verdik. P20 Pro ve Mate 20 Pro’nun fotoğraf puanları aynı, ancak video tarafında P20 Pro 1 puan daha yüksek almış görünüyor. Peki buna rağmen bir numarada neden P20 Pro yer almıyor?

Mate 20 Pro’nun ön kamera performansını da işin içine katıyorsanız o zaman 96 puan alan Galaxy S10’un açık ara önde olması gerekir. Burada uzun uzadıya DxOMark incelemelerinin neticelerin yazmayacağız, ancak video tarafında yapılan öyle bir eyyam var ki, bunun karşısında sessiz kalmak mümkün görünmüyor.

Huawei P20 Pro Samsung Galaxy S10 Mate 20 Pro kamera puanları
Huawei P20 Pro Samsung Galaxy S10 Mate 20 Pro kamera puanları

Bugün Türkiye’deki en popüler teknoloji sitelerinde çalışan editörlere sorun bakalım; “En iyi video performansına sahip olan akıllı telefon hangisi?” Adımız gibi eminiz ki, editörlerin büyük bölümü en güncel iPhone ya da Galaxy S / Galaxy Note serisi telefonu işaret edecek.

Gelelim sitenin vicdanlara sığmayan son Galaxy S10 incelemesine. Şimdi sizlere Galaxy S10’un sadece üç video yeteneğini sayacağız ve bunlardan bir tanesi bile Huawei P20 Pro’da bulunmuyor.

  1. 4K Ultra HD 60 fps video kaydı
  2. 4K Ultra HD HDR 10 Plus video kaydı
  3. Aksiyon kameralarındaki dengelemeyi sağlayan Super Smart stabilization

Bu yeni gelişmelere rağmen DxOMark diyor ki; efendim Huawei P20 Pro Samsung Galaxy S10 ‘dan daha iyi video çekim performansına sahip. Sosyal medya ya da forumlara baktığınızda Huawei akıllı telefon sahiplerinin en fazla dert yandığı özelliklerin başında video performansı geliyor. Tam aksine en iyi video performansı için de Apple ve Samsung’un farklı bir noktaya ulaştığı övgüsü sık sık dile getirilmekte. Öyle ki, bu site video performansıyla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan iPhone XS Max’e bile 96 puan verdi. Yani Huawei P20 Pro’dan daha düşük bir puan.

DxOMark’ın yaptığı eyyamı yaz yaz bitmez. Çok da uzatmak istemiyoruz, fakat sitenin LG G7 ThinQ için verdiği 83 puan da vicdanları yaraladı. Siteye göre LG G7 ThinQ; Nokia 8, iPhone 7, Galaxy S7 edge, Zenfone 5’ten daha kötü, Galaxy S6 edge ile neredeyse aynı kamera performansa sahip.

Son olarak Huawei P20 Pro’yu hangi telefonun geride bırakacağını da söyleyelim. Tabii ki 26 Mart’ta tanıtılacak Huawei P30 Pro. Eminiz ki, şimdiden DxOMark’ta bu telefona kaç puan verelim telaşı başlamıştır.

Dilerseniz aşağıda Volkan MANAV’ın yaptığı Samsung Galaxy S9 Plus ve Huawei P20 Pro kamera karşılaştırma videosunu izleyebilirsiniz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu