GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Yerli Üretim Xiaomi Televizyon Geliyor! Piyasanın Altını Üstüne Getirecek!

Ülkemizde fabrika açan Xiaomi, çok yakında televizyon üretimine başlıyor. Uygun fiyatlı Xiaomi televizyon modelleri için hazır mısınız?

Xiaomi resmi olarak Türkiye’ye giriş yaptığından bu yana oldukça büyük bir pazar payını elde etti. Akıllı telefon ve bazı ekosistem ürünleriyle ülkemizde faaliyet gösteren Xiaomi, çok yakında televizyon modelleriyle de ülkemizde yer alacak.

Bilindiği üzere Xiaomi sadece akıllı telefon değil onlarca farklı sektörde onlarca farklı ürün üreten bir marka. Bu ürünler arasında en çok dikkat çeken ürün gruplarından birisi de televizyonlar. Halihazırda ülkemizde televizyon satışı yapmayan marka, ilk mağazalarını açıldığından bu yana merakla bekleniyordu.

xiaomi televizyon

Neredeyse tüm Xiaomi mağazalarında yer alan televizyonlar, bazı engellere takıldığı için satışa sunulamıyordu. Ancak Xiaomi Türkiye Ülke Müdür Yardımcısı İrfan Öztürk, katıldığı bir televizyon programında gelecek yıl itibariyle Türkiye’de Xiaomi televizyon modellerini satmayı ve üretmeyi hedeflediklerini söyledi.

Evet yanlış okumadınız, üretmeyi. Bilindiği üzere ülkemizde bir üretim tesisi açan Xiaomi, Öztürk’ün açıklamalarına göre bu yıl sonunda veya önümüzdeki yıl başında TV üretimine de başlayacak. Mart ayında üretime başlayan 24 bin metrekare alana kurulan tesisle birlikte Xiaomi ülkemize yaklaşık 30 milyon dolarlık bir yatırım yapmış oluyor.

2 bin kişiye istihdam kapısı olması öngörülen bu tesiste, yapılan açıklamaya göre ilk etapta üretimi daha kolay olan giriş ve orta sınıf modeller üretilecek. Şu an için sadece iç pazar için üretim yapması planlanan tesisin iki yılın sonunda Avrupa Birliği ülkelerine de ihracat yapması planlanıyor.

Özellikle yerli üretimle birlikte satışlarını daha da arttırmayı hedefleyen marka, akıllı telefon pazarında yüzde 35’lik pazar payına ve dolayısıyla pazar liderliğini hedeflediğini açıkladı.

Televizyon tarafında ise Dünyanın en büyük ilk 5 markasından birisi olan Xiaomi, ülkemizde agresif bir fiyat politikasıyla geleceğini, rakiplerinden ya daha ucuz olacağını ya da aynı fiyata daha fazlasını sunacağını söyledi. Bununla birlikte Xiaomi Türkiye Ülke Müdür Yardımcısı, TV pazarında da yüzde 25’lik bir pay hedeflediklerini belirtti.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce Xiaomi Türkiye’de lider üretici konumuna erişebilir mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu