Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iOS Güncellemeleri Neden Geç Yayınlanmaya Başladı?

Apple’dan iOS güncellemeleri hakkında bugün açıklama geldi. Bakın güncellemeler neden bu kadar geç yayınlanıyormuş? İşte detaylar.

Apple, uzun bir süredir bildiğiniz gibi iOS güncellemeleri konusunda farklı bir politika izliyor. Yeni güncellemeyi önce geliştiricileri sonra ise halka açık olarak test eden Cupertinolu teknoloji devi bugün bu konuya bir açıklık getirdi. Son zamanlarda güncellemelerin 1 aydan fazla test edilmesi, yenilik bekleyen iPhone kullanıcılarının sabırsızlanmasına neden olmuştu. Bunun neden kaynaklandığı bugün netlik kazandı.

iOS Güncellemeleri sorunsuz deneyim için geç yayınlanıyor

Yazılım Mühendisliği Kıdemli Başkan Yardımcısı Craig Federighi, bu olay ilgili soruyu doğrudan yanıtladı. Craig Federighi konu ile ilgili olarak; “Yeni iOS güncellemelerini yavaş yavaş kullanıma sunuyoruz, önce bunları doğrudan Ayarlar’da arayanların kullanımına sunuyoruz, ardından bir ila dört hafta sonra güncelleme hakkında geri bildirim aldıktan sonra yayınlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Apple, yeni bir güncellemenin dağıtımının en erken aşamalarında olası sorunları yakalamak ve bu sorunların çok fazla sayıda kullanıcıyı etkilememesi için bu yaklaşıma ihtiyaç duyuyor. Cupertinolu firma herkes için sorunsuz bir deneyim sunmak için güncellemeleri artık belirli bir süreç içerisinde yayınlıyor.

iOS 16 güncellemesi

Şu sıralar Apple’ın iOS 15.5 güncellemesini duyurması bekleniyor. iOS 16 öncesi son iOS 15 güncellemesi olacağını düşündüğümüz bu sürüm ile hangi yeniliklerin geleceği şimdilik bilinmiyor. Apple’ın Haziran ayında tanıtacağı iOS 16 güncellemsi ile artık büyük çaplı yenilikler sunacağı söyleniyor. Bu yeniliklerin ne olacağı ve tasarımın değişip değişmeyeceğini kestirmek şimdiden güç.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu