Akıllı SaatAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Mi Watch ile otomobil kullanabileceksiniz! Nasıl mı?

Tanıtıldıktan sonra bir hayal kırıklığı yaratan ama son güncellemeler ile oldukça iyi bir notaya gelen Xiaomi Mi Watch ile aracınızı kontrol edin!

Akıllı telefon pazarında büyük bir başarı yakalayan ve bunu 2020 yılında da sürdürmek isteyen Xiaomi‘nin yüzü yeni nesil akıllı saati Xiaomi Mi Watch ile gülmedi. Saat pazara sunulduktan sonra birçok sorunu ortaya çıkan ve ardı ardına 3 farklı güncelleme alan yeni nesil Mi Watch bugün itibariyle oldukça stabil bir hale geldi.

Ülkemiz pazarında da satılması planlanan bu saatin bugün otomobiller ile ortak hareket edebilmesi de sağlanmış oldu. Henüz büyük otomobil üreticileri olmasa da bu güncellemeyi gören büyük otomobil üreticileri de Xiaomi ile çalışmaya başlayabilir. Xiaomi Çin’in yükselen otomobil üreticisi Nio ile bir anlaşmaya imza atarak Nio araçlarını Mi Watch ile kontrol edilebilir kıldı.

Ortaya çıkan bilgilere göre akıllı saat ile akü seviyesi, lastik basıncı, dışarıdaki sıcaklığı, su seviyesini, yağ bakım zamanını ve daha fazla özellik ile birlikte araçla ilgili çeşitli uyarıları da görebiliyoruz.

Ayrıca, saatin yardımıyla otomobilin kapıları kilitleyebilir veya açabilir, pencereleri indirip kaldırabilir, bagajı açabilir ve klima kontrol sistemini de kontrol edebilirsiniz. Aracın çalışma sırasında meydana gelen çeşitli arızaları ve hataları da mesaj olarak size gönderir. Buna ek olarak, uygulama ile kolayca arabanızın yerini harita üzerinden görebilirsiniz. Ayrıca aydınlatmayı da kontrol edebilirsiniz.

Bunları yapabilmek için takdir edersiniz ki aracında bir internet bağlantısı olması gerekiyor. Nio araçlara sim kart konularak bunlar sağlanıyor. Bunu da belirtelim…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu