AndroidAppleGüncel Teknoloji HaberleriiOSNothing

Nothing Phone 2 ve iPhone 14 Plus Hız Testi ile Karşınızda!

Yeni tanıtılan Nothing Phone 2 ile iPhone’un popüler telefonu olan iPhone 14 Plus hız testi ile ünlü YouTuber tarafından yapıldı.

Telefon kıyaslamalarıyla ünlü PhoneBuff YouTube kanalı son dönemin çokça konuşulan tasarım harikası telefonu Nothing Phone 2 ile iPhone 14 Plus’u hız testi ile karşı karşıya getirdi. Phone 2 modeli işlemcisi ile hayranlarını hayal kırıklığına uğratsada firmanın bunu maliyeti düşürmek için olduğu düşünülüyor. Snapdragon 8+ Gen 1 modeli Qualcoom’un geçtiğimiz yıla ait amiral gemisi modeli. Şu an oldukça hızlı ve bir o kadar da verimli olan bir işlemci.

PhoneBuff’un test için kullandığı Phone 2 modelinde 12 GB LPDDR5 RAM bulunuyor. 8 GB versiyonu da bulunuyor fakat daha fazla RAM arka planda birden fazla uygulamayı çalıştırmak önemli rol oynuyor.

PhoneBuff test ettiği uygulamalar arasında Microsoft Word, Snapseed’de bir görüntü düzenleme ve dışa aktarma, Facebook, Kamera, Safari ve oyunlar bulunuyor. Bu testte Nothing Phone 2’nin iPhone 14 Plus’tan biraz daha hızlı olduğu görülüyor.

İlk turda iPhone oyunlarda biraz geriye düşse de diğer uygulamalara geldiğinde aradaki farkı kapatıyor. İlk turu Phone 2 modeli iki dakika 1 saniyede bitirirken, iPhone 14 Plus iki dakika beş saniyede tamamlıyor. İkinci turda ise arka planda çalışan cihazlar geri çağırılarak bellek performansları ölçülüyor.

Geçmişte iOS’un optimizasyonları sayesinde daha az RAM ile uygulamalar daha hızlı açılıyordu.
Fakat iPhone 14 Plus Microsoft Excel’i arka planda çalıştıramazken Nothing Phone 2 hızlı bir şekilde çalıştırdı.

İşte PhoneBuff’un kıyaslama videosu:

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu