AppleGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Apple’ın 16 Yıllık Ürünü Satıştan Kalkıyor

Apple, 16 yıl önce satışına başladığı MacBook'ların CD ve DVD çalıştırmasını sağlayan SuperDrive ürününü satıştan kaldırıyor.

Apple, 2008 yılında Macbook Air ile piyasaya sürdüğü CD ve DVD çalıştırmasını sağlayan ürünü SuperDrive satıştan kaldırılıyor. 2008 yılında tanıtılan ilk MacBook Air’de disk sürücüsü bulunmuyordu. 99 dolar fiyat etiketiyle piyasaya sürülen SuperDrive, USB-A 2.0 kullanarak dizüstü bilgisayarların CD ve DVD oynatmasına olanak tanıyordu. Fakat yolun sonuna geldi.

Apple, Superdrive İçin 16 Yıllık Macerayı Sonlandırdı

Blu-Ray diskler için destek vermeyen SuperDrive, oldukça eski bir yapıya sahip. Günümüzde CD ve ya DVD tamamen bitti ve Apple’ın bu ürünü bu zaman kadar getirmesi oldukça ilginç.

ça

Çalışmak için herhangi bir güç adaptörüne ihtiyaç duymayan SuperDrive, USB-A ile bilgisayara bağlanarak işini yapıyor. Apple resmi web sitesinde satışta olan ürünün stoğu bile var. 3.319 TL’den satışta olan SuperDrive, kısa süre sonra satıştan kalkacak ve 3. taraf satıcılardan temin edilebilecek. Kısa bir bilgi olarak CD’ler tam olarak 45 yaşında. İlk olarak 1979 Mart’ta tanıtılan CD’ler o zamanlar için devrimsel nitelikteydi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu