Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobiroller

DxOMark Şikayetçi! Telefon Göndermiyorlar!

Telefonların kameralarını test eden ve puanlayan DxOMark ekibi kendilerine telefon göndermediklerinden şikayetçi. Peki neden göndermiyorlar?

DxOMark, telefonları detaylı olarak test eden ve performanslarına göre derecelendiren bir kuruluş olarak teknoloji dünyasında isminden çokça kez ses ettirmeyi başardı. Şirket kamera incelemeleri ile bu işe başlamış ancak sonrasında ekran ve pil gibi diğer donanımları da test etmeye de başlamıştı.

Birçok kişi DxOMark derecelendirmeleri hakkında karışık izlenimlere sahip. Bazıları şirketin tehlikeye girdiğine inanırken, diğerleri sıralamalarının gerçek performansı temsil etmediğini söylüyor. Bu yılki Xiaomi 12S serisinin piyasaya sürülmesinden sonra Xiaomi’nin kurucusu, başkanı ve CEO’su Lei Jun, DxOMark’ta bir kaza geçirdiklerini açıkça belirtti. Şirket, genellikle yaptığı gibi test için şirkete cihazın bir birimini göndermedi. Ancak DxOMark, değerlendirme için Xiaomi 12S Ultra’yı satın aldı. DxOMark’ın Xiaomi 12S Ultra’ya verdiği puan maalesef ki kimseyi tatmin etmedi. Özellikle de Xiaomi’yi.

DxOMark CEO’su Frédéric Guichard bir röportajda, “Özel olarak Xiaomi’ye yanıt vermedim, sadece sosyal ağlardaki tüketici sorularını yanıtlamak istedim.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, yalnızca ilk sırada yer alan cihazın önemli bir promosyon etkisi elde ettiğini iddia ediyor. Bu nedenle, üretici cihazın ilk sırayı alamayacağını düşünüyorsa, test için bir birim gönderme zahmetine girmez.

DXOMARK

DxOMark o zamandan beri , puanlarını sattığı yönündeki iddiaları resmen çürüttü. Yayınladığı puanın yalnızca ürünün kalitesine bağlı olduğunu iddia ediyor. Şirket bir birim gönderse de göndermese de, DxOMark bunun reytingini etkilemediğini iddia ediyor.

DxOMark’ın güvenirliğinin tehlikeye girmesi pek hoş bir durum değil. Ancak açıklamalara bakacak olursak ekip paralı inceleme yapmadığı gibi para karşılığında telefonları üst sıralara da çıkarmıyor. Bakalım bu olay nasıl sonuçlanacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu