Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmiTeknoloji

Uygun fiyatlı Redmi 9, Redmi 9A ve Redmi 9C sızdırıldı!

Gerek ülkemizde gerekse dünyada uygun fiyatlı modeller ile dikkat çeken Redmi, şimdi de Redmi 9, Redmi 9A ve Redmi 9C ile haberlerimize konuk oldu!

Xiaomi’nin uygun fiyatlı telefonlarını piyasaya sürmek için oluşturduğu Redmi markası her geçen gün kullanıcıların dikkatini çekmeyi başaran modeller ile karşımıza çıkıyor. Son olarak Note 8 ve Note 9 serileri ile ülkemiz dahil birçok pazarda geniş kitlelere ulaşan şirket, şimdi de daha uygun fiyatlı Redmi 9 serisinin bizlerle buluşturacak. Yapılan iddialara göre üç farklı model ile oluşturulacak olan seri, Geçtiğimiz yılın Kasım ayında tanıtılan Redmi 8‘den da doğal olarak daha güçlü olacak.

Redmi 9A Teknik Özellikleri

Serinin en uygun fiyatlı modeli Redmi 9A olacak. 6.53 inç 720×1600 piksel IPS LCD bir ekran ile karşımıza çıkacak olan cihaz, yonga tarafında bizleri şaşırtacak. Öyle ki daha önce duymadığımız MediaTek Helio G25 adı verilen yongadan güç alacak olan cihaz, pazarda bu yongadan güç alan ilk cihaz olacak. Mali-G31 grafik birimiyle birlikte cihazda yer edinecek bu yonganın nasıl bir performans sağlayacağını henüz bilemezken, cihaz ön tarafta 5MP, arka tarafta ise 13MP‘lik tekli arka kamera kurulumu ile bizleri karşılayacak. Tüm bunların yanı sıra 5.000 mAh kapasiteli büyük pili ile de gün boyu çalışabilecek. 3GB RAM ve 32GB dahili depolama seçenekleri ile segmentinde iş yapabilecek olan cihaz, aynı zamanda Type-C portu ile birlikte gelecek ve parmak izi sensörüne sahip olacak. (100 ila 120 avro arasında fiyat etiketi olacak.)

Redmi 8A (geçen yıl tanıtılan cihaz)
Redmi 8A (geçen yıl tanıtılan cihaz)

Redmi 9C Teknik Özellikleri

Redmi 9A’nın biraz daha geliştirilmiş versiyonu olması beklenen Redmi 9C, genel hatlarıyla Redmi 9A’ya benzeyecek. Tıpkı 9A gibi Helio G25 yongasından ve Mali-G31 grafik biriminden güç alacak olan cihaz, ekran tarafında da yukarıdaki cihaz ile aynı ayrıntılara sahip olacak. İki cihaz arasındaki farklar ise yalnızca kamera ve depolama olacak. Öyle ki bu cihaz 3GB RAM ve 64GB dahili depolama alanını bizlere sunarken, arka tarafta 13MP + 2MP olarak çift kamera kurulumuyla birlikte piyasaya sürülecek. Parmak izi sensörü ve 3.5 mm Jack girişi bu modelde de bizleri karşılayacak. Batarya da 5.000 mAh olarak bizlere sunulacak. (130 ila 150 avro arasında fiyat etiketi olacak.)

Redmi 8 (geçen yıl tanıtılan cihaz)
Redmi 8 (geçen yıl tanıtılan cihaz)

Redmi 9 Teknik Özellikleri

Redmi 9 serisinin babası ve en pahalı versiyonuna geldiğimiz zaman ise diğer iki cihazdan çok daha güçlü bir model bizleri bekleyecek. Öyle ki 6.53 inç 1080×2340 piksel FHD+ bir ekranla bizleri karşılayacak olan Redmi 9, 4GB RAM ve 64GB dahili depolamayı karşımıza çıkaracak. Tüm bunların yanı sıra MediaTek’in Helio G70 yongasından güç alacak olan cihaz, kamera tarafında da seriye boyut atlatacak. Arka tarafta dörtlü kamera kurulumu ile satışa sunulacak olan cihaz, 13MP + 8MP + 5MP +2MP dizilimini kullanıcılara vaad edecek. Son olarak da diğer cihazlar gibi 5.000 mAh kapasiteli pil gücü ile karşımıza çıkacak. (160 ila 180 avro arasında fiyat etiketi olacak.)

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu