Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOnePlusOPPO

OPPO ve OnePlus Ortaklığı Birinciliği Getirdi

OPPO ve OnePlus geçtiğimiz yıl resmi olarak birleştiklerini açıkladı. Bunun ardından ikili Çin pazarında bir numaraya yükseldi.

OnePlus geçen yıl amiral gemisi OnePlus 9 serisini Çin akıllı telefon pazarında OPPO’nun ColorOS arayüzünü kullanarak piyasaya sürdü.  Bunun akabinde ikilinin resmi olarak birleştiği açıklamasını uzun süre beklemedik. OPPO ve OnePlus arasındaki ilişkinin resmiyete kavuşmasının ardından OPPO Çin pazarında lider üretici olmayı başarmış görünüyor. 2022 yılının ilk çeyreğinde Çin pazarındaki akıllı telefon sevkiyatlarına göz atalım.

Strategy Analytics tarafından yayınlanan rapora göre Çin akıllı telefon pazarı ülkedeki kısıtlamaların ortasında 2022 yılının ilk çeyreğinde yıllık bazda -%17 küçülmüş durumda. Rapora göre ilk üç aylık dönemde Çin’de 71.9 milyon adet akıllı telefon sevkiyatı yapıldı. İlk beş OPPO (OnePlus dahil), Honor, Vivo, Apple ve Xiaomi’den oluşuyor. Honor dışındaki diğer dört üretici de negatif büyüme yaşadı.

OPPO, OnePlus ile birlikte pazarın yüzde 18.9’unu elinde bulunduruyor. İkilinin bu çeyrek dilimde 13.6 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirmiş görünüyor. Listenin ikinci sırasında ise Honor yer alıyor. Huawei’den ayrıldıktan sonra büyük bir çıkış yakalayan Honor, liderliği kıl payı kaçırıyor. Pazarın yüzde 18.8’ini elinde bulunduran Honor’ın ilk üç aylık dilimde sattığı telefon sayısı 13.5 milyon. Eğer OPPO ve OnePlus markalarının satış hacimleri birleşmeseydi Honor Çin pazarında lider üretici olacaktı. Nitekim bu sonucu zaten Canalys tarafından yayınlanan raporda gördük.

Listenin üçüncü sırasında Vivo bulunuyor. Yüzde 18.1 pazar payına sahip olan marka birinci çeyrekte 13 milyon telefon satışı gerçekleştirdi. İlk beş içerisinde Çinli olmayan tek üretici olan Apple’a baktığımızda 11.2 milyon iPhone sevkiyatı gerçekleştiriyor. İlk çeyrek itibariyle Apple’ın pazar payı yüzde 11.2 olarak açıklandı. Beşinci sırada Xiaomi yer alırken, şirketin 11 milyon telefon satışı gerçekleştirdiği belirtildi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu