Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei için zor günler kapıda! Huawei P50’nin işlemcisi Kirin 1000 üretilemeyebilir!

Amerika, Huawei’yi bitirmek için son kozlarını oynamaya başladı. Huawei P50’nin yonga seti Kirin 1000, TSMC yaptırımından dolayı üretilemeyebilir.

Yonga seti konusunda Qualcomm ve Samsung’a kafa tutan Huawei, Kirin 990 5G yonga seti ile çıtayı üst seviyelere taşımıştı. Her firma gibi yonga setlerini Taiwan Semiconductor Manufacturing Company yani TSMC’ye yaptıran Huawei, şimdilerde kara kara düşünüyor. Huawei P50‘nin yonga seti olacak olan Kirin 1000 için Amerika Başkanı Donald Trump’tan ilginç bir hamle geldi.

ABD Başkanı Donald Trump, TSMC’den yonga tedarikini Huawei için sınırlamak için yeni bir talimat verdi. Bu talimattan dlayı Huawei yeni siparişler vermek için yeni lisanslara ihtiyaç duyacak. Donald Trump ayrıca TSMC’nin ülkesinde bir üretim tesisi kurması istediğini ve bu konuda yardımcı olacaklarını açıkladı.

Trump’ın üretim tesisi teklifine sıcak baktığı söylenen TSMC, Huawei ile olan bağlarını zayıflatacak gibi görünüyor. Ancak bu süreçte Huawei daha hızlı davranmıştı. Huawei bu karar yürürlüğe girmeden önce TSMC ile 700 milyon dolarlık anlaşma imzalamıştı. 5nm ve 7nm yonga setlerinin üretimi için imzalanan bu anlaşma Trump’ın yaptırımı dışında kalacak.

Kirin 1000

Huawei, Eylül ayına kadar verdiği siparişleri teslim alıp telefonlarında kullanabilecek. Şimdilik Huawei‘nin Kirin 1000 için bir sipariş verip vermediği bilinmiyor. Eğer Huawei, P50 ailesine güç verecek yonga setlerin üretimi için anlaşma imzalamadıysa firmanın işinin çok zorlaşacağını söyleyebiliriz.

Ancak Huawei, 7nm üretim süreci Kirin 980, Kirin 990, Kirin 820 ve Kirin 985 yonga seti teknolojilerinde kullanıyor. 5nm süreci ile üretilecek olan yonga setlerinin 2020’nin ikinci yarısında piyasaya sürülmesi planlanan Kirin 1000’e ait olduğu söyleniyor. Bakalım Huawei bu seferde de uçurumun ucundan dönmeyi başarabilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu