GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

PUBG Mobile resmen yasaklandı; PUBG’den elveda mektubu var

Çinli uygulamalara karşı bir süredir yaptırımlar uygulayan Hindistan Hükümeti, PUBG için de düğmeye resmen bastı. Artık PUBG  Mobile Hindistan’da oynanmayacak.

Sert yönetimi ile bilinen Hindistan Hükümeti, Eylül ayında aldığı karar ile Çin menşeili 117 uygulamanın ülkede kullanılması yasaklandı. Bunun yanı sıra hükümet, dünyanın neredeyse en popüler oyunu olan PUBG’nin de fişini çekti. Evet şaka değil; 30 Ekim 2020 tarihi itibari ile PUBG Mobile Hindistan için resmen yasaklandı. Bu yasak; hem PUBG Moibile, hem de Mobile Lite için geçerli olacak.

30 Ekim tarihi itibariyle PUBG Mobile markasının hakları, fikri mülkiyet sahiplerine iade edilecek ve Tencent Games’de böylece Hindistan’daki franchise haklarını terk etmiş olacak. Hindistan Hükümetinin bu kararına karşılık PUBG Mobile de resmi bir açıklamada bulundu;

”Sevgili Hayranlar, Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’nın 2 Eylül 2020 tarihli geçici bir emri uyarınca Tencent Games, 30 Ekim tarihi itibariyle Hindistan’daki tüm hizmetleri ve kullanıcı erişimini;  PUBG Mobile Nordic Map, Livik ve PUBG Mobile Lite’a erişimi, toplu olarak sağlamayı durduracak. Buna ek olarak PUBG Mobile’nin Hindistan’da yayınlanma hakları da, fikri mülkiyet sahibine iade edilecektir. Kullanıcı verilerini korumak her zaman öncelikli konumuz olmuştur. Bu yüzden de Hindistan’ın veri koruma ve düzenleme yasalarına da uyduk. Gizlilik politikamızda da belirtildiği gibi, kullanıcıların oynayışları ile ilgili bilgiler şeffaf bir şekilde işlenir. Bu sonuçtan dolayı büyük üzüntü duyuyor ve PUBG Mobile’ye olan sevginiz için teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu