Dizüstü BilgisayarGüncel Teknoloji HaberleriMicrosoftTeknoloji

M3 Macbook’lara Sıkı Rakip Geliyor: Microsoft ARM Tabanlı Cihazlar Yolda!

Microsoft, M3 Macbook'lara sıkı rakip olacak ARM tabanlı Surface laptop serisinin tanıtım tarihini onayladı.

Microsoft her ne kadar Windows ile bilinse de yazılım tarafı kadar donanım tarafı ile de iddialı olmak istiyor. Donanım kısmında da başarılı olan Microsoft, özellikle Surface ve 2’si 1 arada laptop ürünleriyle oldukça dikkat çekiyor. Microsoft şimdi M3 Macbook’lara rakip olacak ARM tabanlı cihazlarla meşgul. Onaylanan yeni etkinlikle, Surface Pro 10, Surface Laptop 6, Windows 11 AI güncellemeleri ve Copilot geliştirmeleri gibi ürün ve gelişmeler tanıtacak.

Macbook’a Rakip Olarak ARM Tabanlı Microsoft Surface Laptoplar Geliyor

21 Mart tarihinde Microsoft ‘Yeni Çalışma Dönemi’ adında bir etkinlik düzenleyecek. Bu etkinlikte Surface laptop serisini, Windows ve Copilot’un geliştirmelerini tanıtacak. Sektör içerisinden gelen sızıntılara göre beklentiler arasında Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6 modelleri var.

Microsoft Surface Pro 9

Microsoft Surface Pro 10’da ARM tabanlı işlemci ve güncellenmiş yeni tasarım bulunacak. Surface Laptop 6 modelinde ise Intel işlemci ve yenilenmiş tasarım bekleniyor. Ayrıca bu etkinlikte Windows 11’e yönelik yeni yapay zeka tabanlı özellikler ve iyileştirmeler de tanıtılacak. Bu güncellemelerin işbirliğini ve üretkenliği artırması bekleniyor.

Ayrıca Copilot için daha etkili kullanım ve iş akışlarını optimize edecek yeni güncellemeler bekleniyor. Bir başka sürpriz ise Microsoft’un Surface Studio serisinden gelebilir. Uzun süredir güncellenmeyen cihazın yeni versiyonunu 21 Mart tarihinde görebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu