Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobiroller

iPhone 11 kalem desteğiyle Steve Jobs’un kemiklerini sızlatabilir

Son bir rapora göre eylül ayında tanıtılacak iPhone 11 kalem desteğiyle gelebilir. Apple’dan beklenmeyen bu hamlenin sonuçları ne olacak göreceğiz.

Yıllar önce daha ilk iPhone tanıtıldığında Apple’ın kurucularından Steve Jobs’un stylus kalem teknolojisi hakkındaki düşünceleri hala dünmüş gibi kulaklarımızda yankılanıyor. Jobs, Microsoft tarafından geliştirilen dokunmatik ekran teknolojisinin hantal ve dijital kalem teknolojisinin abartıldığını düşünüyordu. Hatta Jobs, yakın çevresine  “Dijital kalem kullanmaya ne gerek var, zaten 10 tane kalemle doğuyoruz.” diyerek çoklu dokunmatik ekran teknolojisini geliştirmelerini istedi.

Steve Jobs, Galaxy Note serisi ve iPad tabletlerdeki kalem işlevlerini görse aynı düşüncede olur muydu bilmiyoruz.

Rapora göre iPhone 11 kalem desteğiyle gelecek

Apple’ın kaleme karşı olan duruşu aslında iPad’de sunulan Apple Pencil desteğiyle değişti. Birkaç yıldır tablet seviyesinde olan bu gelişme bu yıl telefonlarda kullanıma sunulabilir. Konuya ilişkin iddia Citi Research’teki bazı analistler tarafından aktarıldı. Citi Research analistleri genellikle herhangi bir şirketin finansal durumlarına odaklanır ve gelecekteki ürünlerin özellikleri hakkında tahminde bulunmazlar. Dolayısıyla analistlerin verdikleri kalem desteği iddiasında ne kadar güvenilir olduklarına ölçebileceğimiz referans kaydı bulunmuyor.

Şu anda, ilk nesil Apple Pencil iPad mini 5, 6. nesil iPad, 1. ve 2. nesil iPad Pro ve 3. nesil iPad Air ile birlikte çalışıyor. İkinci nesil Apple Pencil sadece 11-inç iPad Pro ve 3-gen 12.9 inçlik iPad Pro ile çalışıyor.

Son olarak, iPhone kullanıcıları telefonlarını bir kalemle kontrol etmek istiyorsa, Galaxy Note serisinden farklı olarak kalem için ek ücret ödeyecek.

Yeni iPhone’larda kullanılacağı iddia edilen kalem desteği hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Alt bölüme yorum bırakmayı unutmayın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu