Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriOPPOTeknoloji

Oppo Hyper Boost teknolojisini tanıttı! Şimdi Huawei düşünsün!!!

Huawei geçtiğimiz Mayıs ayında yaptığı bir etkinlik ile GPU Turbo teknolojisini tanıttı. Bu teknoloji sayesinde GPU performansı %60 artarken aynı anda da %40 enerji verimliliği sağlanıyordu. Bundan sonra Qualcomm ve Samsung da bu tarz bir güncelleme yapacağı açıklamaları yapıldıysa da bu teknoloji bir tık öteye taşıyan Oppo oldu. Çinli üretici bugün yaptığı bir lansman ile yeni nesil Oppo Hyper Boost tanıtımını gerçekleştirdi ve teknoloji hakkında bilgi verdi. Peki bu teknoloji nedir ve ne işe yarar?

Oppo Hyper Boost nedir?

Hyper Boost teknolojisi ile Oppo standart yazılımını güçlendiriyor ve bu da hem GPU’ya hem de oyunların açılış sürelerine, bağlanma hızlarına ve üçüncü parti uygulamaların hızlanmasına sebep oluyor. Sadece GPU güçlendirmesi yerine genel bir Boost kazandırılan telefonların olduğundan daha da güçlenmesi sağlanıyor. Yani sadece GPU’nun güçlendirilmesi amaçlanmıyor.

Oppo Hyper Boost hangi oyunlara destek olacak?

Bu güncellemenin Oppo Find X ile başlayıp tüm Oppo ekosistemine dağıtılması düşünülürken donanım frekansının 100 kat daha hızlı ayarlanmasıyla büyük bir inovasyonu da bizlere sunuyor. Yapılan çalışma ve ortaklığı neticesinde Tencent, Netease, Unreal, Unity gibi oyun geliştiriciler ile birlikte 100’den fazla oyuna destek verildiği de bizlerle paylaşıldı.

PUBG ve Honor of Kings gibi popüler oyunlara direkt destek veren bu teknoloji “polimorfik ağ hızlandırma teknolojisi” ve “hücresel ve Wi-Fi veri ağı kanalları arasındaki trafiğin akıllı dağıtımı” güncellemesi ile daha da hızlanacak ve rakiplerinizden daha önce tetiğe basmanız sağlanacak.

Oppo ciddi anlamda bir gelişim içinde ve Oppo Türkiye‘de halen sessizliğini bozmuş değil…

Oppo Find X pil testi – Dünyada bir ilk!!!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu