Akıllı TelefonAndroidAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 13 Çekmiyor! Android Bu Konuda Daha İyi!

Apple’ın yeni canavarı iPhone 13 için kötü haberler gelmeye devam ediyor. Şimdi de telefonun Android telefonlar gibi çekmediği ortaya çıktı.

Kasım ayındaki indirim furyasında tüm dünyada yok satan ve Samsung’un tahtının Apple’a bırakmasına neden olan iPhone 13 bu başarısına rağmen sorunlar yaşamaya devam ediyor. Çin’in Twitter’ı olarak bilinen Weibo’da, iPhone 13 sahiplerinin 5G ve 4G ağlarında zayıf bir sinyalle ilgili şikayetleri daha sık hale geldi. Bazı kullanıcılara göre, zayıf sinyal nedeniyle bu cihazdan vazgeçmeye hazır. Raporlar, iPhone 13’ün sinyalinin birçok Android amiral gemisi kadar iyi olmadığını söylüyor.

Çinli bir kaynak, RSRP’yi (Referans Sinyali Alınan Gücü) alınan pilot sinyallerin ortalama gücünü ölçtü. Test sonuçları, iPhone 13’ün iPhone 12’den daha iyi sinyale sahip olduğunu gösteriyor. 4G ağlarında iPhone 13, 15 testten 10’unda daha iyi performans gösterdi. 5G ağlarında iPhone 13 7 testten 5’ini domine etti. Ancak kaynak, Android işletim sistemine dayalı amiral gemisi akıllı telefonlarla karşılaştırıldığında iPhone 13’ün açıkça daha düşük olduğunu doğruluyor.

Apple telefonun duyurusu sırasında iPhone 13’ün antenlerini çevresel etkisini en aza indirgemek için geri dönüştürülmüş plastik şişeler kullandığını söylemişti. Muhtemelen telefonda yer alan materyallerden dolayı çekim gücünde bir sorun yaşanıyor olabilir. Apple’ın radyasyonu minimuma indirip insan sağlığını korumak için de yazılımsal olarak bir sinyal düşürme yapması da çok muhtemel görünüyor.

iPhone 13 Pro

Bildiğiniz gibi Avrupa ülkelerinde sinyal konusunda bir sınır var. Ancak bu sınır Çin’de yok. Çin daha fazla radyasyona maruz kalarak daha iyi çekim gücü elde edebiliyor. Ancak Apple, ürünlerini Çin’de bile satışa sunsa Avrupa Birliği standartlarına göre sunuyor. Bu yüzden çekim olayında iPhone 13’ün Android telefonlardan geride kalması normal görünüyor. Bakalım bu şikayetlerin artmasından sonra Apple’dan Çin’e özel bir sinyal artırıcı güncelleme gelecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu