Akıllı TelefonGeneliOS

Karşınızda Çift Kameralı iPhone 7 Plus

Merakla beklenen iPhone 7 Plus tanıtıldı. Çift kamera, suya dayanıklılık ve daha birçok gelişme büyük ekranlı iPhone’de yer aldı.

Apple, iPhone 7 modellerini sonunda açıkladı. Kullanıcılar iPhone 7 Plus modelini daha fazla merak ediyordu, zira standart ve büyük ekranlı iPhone’lar arasında donanım farklılıkları her geçen yıl daha da belirginleşiyor.

iphone-7-plus

iPhone 7 Plus’ta bunu gördük, zira telefon çift kamera sensörüyle geliyor. Plus modelinde karşımıza çıkan en büyük yeniliğin çift kamera donanımı olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Söz konusu kameralardan biri geniş açılı, diğeri ise telefoto kamera. Geniş açılı sensör f/1.8 lense, telefoto kamera ise f/2.8 lense sahip.

2 kat optik yakınlaştırma; 10 kata kadar dijital yakınlaştırma sunan kameralarda OIS özelliği mevcut ve 4K 30 fps video kaydı gerçekleştirebiliyor. iPhone 7 Plus’ın ön bölümünde ise f/2.2 lensin kullanıldığı 7 megapiksel kamera kullanılıyor.

iPhone 7 Plus Donanım

Telefona altı çekirdekli Apple A10 Fusion işlemcisi güç veriyor. 2.4 GHz frekans hızına erişebildiği iddia edilen işlemci 2+2 şeklinde kümeleniyor. İşlemcinin GPU birimi ise altı çekirdekli. Henüz detaylı testler gerçekleştirilmedi, ancak Apple, A9 işlemcisine göre CPU tarafından %40, GPU tarafından ise %50 performans artışı sağlandığını iddia ediliyor.

a10-fusion

Büyük ekranlı iPhone’da 2 GB RAM kullanılıyor. Depolama birimi 32/128/256GB şeklinde.

5.5 inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüklü basınca duyarlı IPS LCD ekranın yer verildiği telefonda home butonu da artık dokunmaya şiddetine göre duyarlılık gösteriyor. Yeni ekran ayrıca renk gösterimi ve parlaklık noktasında bir önceki ekrana göre önemli gelişmeler içeriyor.

plus

iPhone 7 Plus’ta dikkat çeken gelişmelerin başında kulaklık girişinin kaldırılması geliyor. Ses çıkışını Lightning portu üzerinden sağlayacak Apple bu sayede müzik kalitesini artırmayı hedefliyor. Kulaklık girişinin kaldırılmasıyla boşalan alana ise ikinci bir hoparlör konumlandırıldı. Apple çift hoparlörle birlikte ilk kez iPhone’larda stereo kalitesinde ses sunuyor. Apple ayrıca 3.5 mm uca sahip kulaklıkların yeni iPhone’larda kullanılabilmesi için kutu içeriğine bir dönüştürücü dahil edecek.

Yeni iPhone’lar suya dayanıklı. IP67 sertifikasına sahip olan iPhone 7 Plus 1 metre derinlikte 30 dakika boyunca su sızıntılarına karşı direnç gösterebilecek.

iPhone 7 Plus Fiyat ve Çıkış Tarihi

Yeni iPhone’lar 16 Eylül’de dünya piyasalarında boy göstermeye başlayacak. Büyük ekranlı modelin giriş fiyatı 769 dolar olarak açıklandı. Bu fiyat 32 GB’lık model için. 128 GB’lık model 869 dolar, 256 GB’lık model ise 969 dolardan listelenecek.

ilginizi çekebilir; iPhone 7 Resmen Tanıtıldı! İşte Detaylar!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu