Akıllı TelefonMicrosoft

Microsoft Ekran Tedariği Konusunda LG İle Anlaştı! Sahalara Geri Mi Dönüyor?

Akıllı telefon pazarında bir türlü beklediğini bulamayan Microsoft, sahalara geri dönmeye hazırlanıyor. Şirketin üst düzey yetkililerinden Panay twitter’dan yaptığı paylaşımda firmanın LG’den ekran sipariş edeceğinin sinyallerini verdi.

Microsoft katlanabilir akıllı telefon yarışına dahil oluyor

Yakın bir geçmişte önce Nokia’yı satın alarak Windows Mobile işletim sistemine sahip akıllı telefonları piyasaya sürmeye devam eden yazılım devi bir türlü beklenilen başarıyı gösteremedi. Dönem dönem bir çok farklı firma ile anlaşan yazılım devinin Surface Phone ismi ile bir akıllı telefonu piyasaya süreceği uzun süredir konuşuluyor. Tablet kategorisinde oldukça verimli cihazların ortaya çıktığı Surface kategorisi genellikle üst düzey cihazları barındırıyor. Şirketin üst düzey yetkililerinden yapılan sızıntıya göre firma LG ile ekran tedariki  konusunda anlaşmış durumda. Ayrıca gelen bilgiler bu ekranların katlanabilir akıllı telefonlarda kullanılacağı yönünde.

Çok kısa bir süre içerisinde bir çok firma tarafından piyasaya sürülmesi beklenen katlanabilir cihazlar konusunda Microsoft yazılım alanında öne çıkabilir. Surface tabletlerde kullanılan arayüzün akıllı telefonların her iki modunda da optimize edilmesi firmanın elini güçlendirecektir. Ayrıca bugüne kadar en büyük sorun olarak görülen uygulama marketindeki çeşitlilik konusunda yaşanan yetersizlik de aşılabilir.

Bu arada Surface Phone’lar için Qualcomm ile donanım konusunda dirsek temasının sürdüğünü de belirtmekte fayda var. Artık mobil işlemcilerin performansları üst seviyelere ulaşmış durumda. Microsoft da bu konuda Snapdragon işlemcilerden faydalanabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu