Akıllı TelefonGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

Google Play Store, Android 12 İle Uyumlu Hale Gelmeye Başladı

Google uygulamaları Android 12’deki Materyal You tasarımına uygun hale getiriliyor. Bu kervana son olarak Google Play Store dahil edildi.

Google, I/O 2021’de yeni Material You tasarım dilini sergiledikten kısa bir süre sonra, modern tasarım anlayışını ilk etapta kendi uygulamalarına uyarlamaya başladı. Son zamanlarda Google Asistan, Fotoğraflar, Duo, Drive, Keep, Mesajlar ve Google Podcasts uygulamaları Material You tasarım diline güncellendi. Android 12’deki öne çıkan gelişmelerin başında gelen Material You dinamik renk tema şimdi Google Play Store uygulamasına geliyor.

Play Store’nun yeni tasarım dili şu an için sınırlı sayıda kullanıcıya aktarılmaya başlandı. Yeni tasarım dilinin herkese ulaşması biraz zaman alabilir. Bunun için Play Store ve Play Store servislerinin arka planda güncellenmesini bekleyeceğiz. Dilerseniz Google Play Store’un en güncel APK dosyasını yükleyerek de yeni tasarım dilini kullanmaya başlayabilirsiniz.

Material You dinamik renk özelliği, seçilen duvar kağıdının rengine uygun olarak diğer arayüz öğelerini de bu renge uygun hale getiriyor. Pastel renklerin ağırlıklı olduğu yeni tasarım dilinde seçtiğiniz duvar kağıdında mavi tonlar ağırlıklı ise arayüz mavi renge bürünüyor. Hatta Google kilit ekrana yerleştirdiği büyük saat Widget’ını da bu renklerle uyumlu hale getiriyor.

Öte yandan diğer Android üreticileri de Android 12’nin temelini oluşturan bu tasarım dilini kendi arayüzlerine getirmeye başladı. Son olarak Samsung, One UI 4.0’da bu yönde adımlar attı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu