Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi İki Telefonun Fişini Çekti, Artık Güncelleme Almayacaklar

Android One programı kapsamında tanıtılan iki Xiaomi telefon için güncelleme desteği sona erdi. Mi A2 / Mi A2 Lite için yolun sonuna gelindi.

Google’ın 2014 yılında ilk kez duyurduğu Android One programı ile telefonların daha hızlı güncelleme almaları hedeflendi. Bir dönem pek çok üretici Android One programı kapsamında telefon tanıtımları gerçekleştirdi. Xiaomi’nin bu noktada ilk telefon duyurusu 2017 yılında geldi. Mi A1 isimli modeli daha sonra Mi A2, Mi A2 Lite ve Mi A3 izledi. Mi A1 için güncelleme desteği zaten resmi olarak sonlandırıldı. Xiaomi güncelleme desteğini şimdi Mi A2 ve Mi A2 Lite için sonlandırıyor.

Her iki telefon 2018 yılında Android 8.1 Oreo sürümüyle tanıtıldı. İki telefon daha sonra Android 9 ve Android 10 güncellemelerini aldılar. Android One programındaki cihazlar zaten iki büyük güncelleme alıyor. Yazılım desteği sonrasında bir yıl boyunca güvenlik odaklı güncellemeler şeklinde devam etmekteydi.

Xiaomi şimdi bu iki telefonu için Temmuz 2021 Google güvenlik düzeltmelerinin yer aldığı yeni bir güncellemeyi başlattı. Mi A2 için yayınlanan güncelleme V11.0.28.0 QDIMIXM sürüm numarasını taşıyor. Mi A2 Lite için dağıtıma çıkan güncelleme ise V11.0.21.0 QDLMIXM yapı numarasında. Söz konusu telefonlardan birini kullanıyorsanız Ayarlar menüsünden güncellemeleri sorgulatabilirsiniz. Ciddi bir sorun yaşanmadığı takdirde Xiaomi’nin akıllı telefonlar için yeni bir güncelleme yayınlaması beklenmiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu