Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Samsung Apple ve Xiaomi Rekabetinde Son Durum Açıklandı

2021’in üçüncü çeyreğinde akıllı dünyasının zirvesinde kim var? Samsung Apple ve Xiaomi arasındaki kıyasıya rekabette son duruma bakalım.

Dünya genelinde akıllı telefon pazarında lider üretici 2021’in üçüncü çeyreği itibariyle bir kez daha değişmedi. Samsung Apple ve Xiaomi arasında geçen kıyasıya rekabette Xiaomi bir önceki çeyreğe kıyasla ikincilikten üçüncülüğe gerilemiş görünüyor. Apple yeninden ikincilik koltuğuna otururken, iPhone 13 serisinin satış başlangıcının bu çıkışta etkisi olduğunu belirtelim.

Canalys tarafından yayınlanan rapora göre 2021’in üçüncü çeyreğinde akıllı telefon pazarı yıllık %6 oranında daraldı. Kuruluşun baş Analisti Ben Stanton’a göre bu daralmada yonga seti kıtlığının etkisi var.

Samsung, yüzde 23 pazar payı ile bu çeyreği de lider üretici olarak tamamlandı. Geçen yıla kıyasla pazar payının aynı kaldığı görülüyor. Rapora göre yonga seti kıtlığından en az etkilenen üretici Samsung. Apple’ın geçen yıl aynı çeyrekte yüzde 12 olan pazar payı bu yıl aynı dönemde yüzde 15’e yükseldi. Bir sonraki yani dördüncü çeyrekte iPhone 13 cephesinden gelecek satışlarla birlikte Apple’ı zirvede görmemiz sürpriz olmayacaktır. Nitekim daha önce son çeyreklerde Apple’ı bir numarada görmüştük.

Xiaomi cephesine göz attığımızda, pazar payı geçen yıla göre aynı kalırken, Apple’ın pazar payını artırması nedeniyle üçüncü sıraya geriledi. İlk beş içerisinde yer alan diğer iki marka Vivo ve OPPO geçen yıla kıyasla pazar paylarını %1 seviyesine artırarak yüzde 10’a taşımayı başardılar. Öte yandan rapora göre OnePlus‘ın bu çeyrekte sattığı akıllı telefonlar da OPPO’nun satış yüzdesine dahil edildi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu