Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOPPOTeknoloji

OPPO Find X4 Nasıl Olacak? İşte Böyle Olacak!

OPPO’nun yeni amiral gemisi modeli OPPO Find X4 için heyecanlandıran bilgiler geldi. Telefon ekran altı kameralar ile donatılacak.

Çinli teknoloji devi OPPO‘nun, 2019’un sonlarından bu yana ekran altı kamera teknolojilerini geliştirdiği biliniyordu. Ancak henüz tüketiciler tarafından satın alınabilecek bir telefon piyasaya sürmedi. Muhtemelen bu önümüzdeki yıl tanıtılacak olan OPPO Find X4 serisi ile değişecek.

OPPO Find X4 ile kameraya doyacağız

OPPO, ana kamera kurulumunun yanında UD kameralı ve arkasında küçük bir ekran bulunan bir telefon için WIPO‘dan (Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü) yeni bir patent aldı. Yani bu telefon hem önde hem de arkada ekran altı kamera teknolojisi ile gelebilir. Bu modelin Find X4 Pro olacağı da söylentiler arasında yer alıyor.

Bu ilgi çekici patent, CNIPA (Çin Ulusal Fikri Mülkiyet Derneği) tarafından da onaylandı. Konsept çizimleri ile bilinen LetsGoDigital‘in ortaya çıkardığı renderlara göre; Find X4 serisinin ekranı dört taraftan da kavisli bir yapıda olacak. Arka kamera kare içerisine konumlandırılacak ve dört lensi barındıracak.

Arka bölümde kameranın yanında yer alacak olan ikinci ekran, muhtemelen özçekimlere yardımcı olmak ve bildirimleri görüntülemek için kullanılacak. Kameraların yanında bir ekran kullanılmasını Xiaomi 11 Ultra modeli ile görmüştük. Muhtemelen 2022‘de tanıtılacak olan üst segment Android telefonlarda bu bir standart haline gelecek.

OPPO Find X4

Kamera teknolojileri konusunda son yıllarda büyük yatırımlar yapan OPPO, önümüzdeki yıl bunun meyvelerini toplamaya başlayacak. Geçtiğimiz günlerde tanıtılan yeni kamera teknolojisi ile sektöre yeni bir soluk kazandıracak olan Çinli firma, DxOMark’ta ilk beşe girebilmek için büyük caba gösteriyor.

Find X4 serisi ile yeniden şahlanma dönemine geçecek olan firma, bu serinin tepe modelinde Snapdragon 8 Gen 1 yonga setine yer verecek. Ekran altı kameralar ile donatılacak olan tepe model bu zamana kadar en iyi kamera deneyimini sunabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu