Akıllı TelefonAndroidGenelGoogle Play StoreGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Play Store Kafa Karışıklığını Ortadan Kaldırıyor

Android’in uygulama mağazası Play Store aldığı son güncelleme ile kafa karışıklığını ortadan kaldırıyor. Artık uyumlu sürümler gösterilecek.

Android’in uygulama mağazası Play Store küçük çaplı güncellemeler ile daha kullanışlı hale gelmeye devam ediyor. Sık sık tasarımda değişiklikler yapan Google, bugün de uzun zamandır kafa karışıklığına neden olan bir konuya açıklık getirdi. Google Play artık her uygulama için gerekli Android sürümünü gösteriyor.
Bu bilgileri görmek için “Açıklama” bölümüne gitmeniz ve listeyi aşağı kaydırmanız yeterli oluyor. Gerekli Android sürümü burada listeleniyor.

Bu veriler daha önce Google Play’in web sürümünde bulunabiliyordu. Ancak şimdi mobil sürüme de geldi. Aslında bu pek gerekli değil. Çünkü bir telefon eski işletim sistemi nedeniyle herhangi bir uygulamayı desteklemiyorsa, bu uygulama Google Play’de görülmüyor. Eğer bir uygulamayı telefonunuz desteklemiyorsa zaten o uygulama mağazada görünmüyor.

Yine de Google’ın bu özelliği eklemiş olması sevindirici. En azından kullanıcıların kafasındaki soru işareti bu sayede ortadan kalkacak. Bu özelliği yıllardır Google’ın rakibi Apple kullanıyor. Apple, mobil işletim sistemi iOS’in uygulama mağazasında bir uygulamanın hangi iOS sürümü ile uyumlu olduğunu göstermeyi şart koşuyor. Ayrıca Apple’ın cihaz skalası Android’e göre dar olduğu için App Store’da uygulama veya oyunun hangi iPhone modelleri ile uyumlu olduğu bile belirtiliyor.

Play Store

Telefon konusunda Android‘in bu tip bir bilgi eklemesi beklenemez. Çünkü her ay hiç tanıtılmasa 5-10 Android telefon tanıtılıyor. Böylesine cihaz kirliliğinin olduğu bir platformda uyumlu telefonların belirtilmesi beklenemez.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu