Akıllı SaatAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Snapdragon W5 ve W5+ Akıllı Saatleri Coşturmaya Geldi! İlk OPPO Kullanacak!

Qualcomm bugün akıllı saatler için geliştirmiş olduğu Snapdragon W5 ve W5+ platformlarını duyurdu. Peki, bu yenilik bize ne sunuyor?

Yonga seti devi Qualcomm, uzun pil ömrüne, üstün kullanıcı deneyimlerine ve yenilikçi tasarımlara odaklanan yeni nesil giyilebilir cihazlar için ultra düşük güç ve üst düzey performans sunan Snapdragon W5+ Gen 1 ve Snapdragon W5 Gen 1 yonga setlerini tanıttı. Bu yeni yongalar akıllı saat pazarında büyük bir sıçrama yapabilir.

Snapdragon W5 ve W5+ özellikleri

Snapdragon’un yeni yonga seti selefine göre kıyasla yüzde 50 daha düşük güç tüketimi sunarken, 2 kat daha yüksek performans, 2 kat daha fazla özellik ve yüzde 30 daha küçük boyut vaat ediyor. 4nm üretim süreci ile üretilen bu yonga setinde ve 22nm tabanlı her zaman açık yardımcı işlemciye sahip hibrit mimari de yer alıyor.

Plus model, AI/ML görevleri için 4 x Arm Cortex-A53 çekirdeğine ve Cortex-M55 çekirdeğine sahip. 1GHz hızında çalışan 1GHz Adreno 702 GPU ile üst düzey deneyim sunacağını gösteriyor. Düz modelde ise sadece yardımcı işlemci yer almıyor. Onun dışında diğer özellikler Plus model ile aynı.

Snapdragon W5 ve W5+ özellikleri
Snapdragon W5’in özellikleri

Her iki yonga seti de ultra düşük güç tüketen Bluetooth 5.3, Wi-Fi, GNSS ve Ses için düşük güç adalarına ve Derin Uyku ve Hazırda Bekleme gibi düşük güç durumlarına sahip. 3D saat yüzleri, 3D haritalar ve navigasyon, gerçek zamanlı görüntü tanıma özelliği de bu yonga ile akıllı saatlere gelecek. Ayrıca yardımcı işlemci, anahtar kelime algılama, düşük güç bildirimleri, geliştirilmiş her zaman açık görüntüleme işlevi ve ultra düşük güç tüketimli bir deneyim sunacak.

Yonga seti dev, üreticilerin ürünleri daha hızlı geliştirmesine yardımcı olan Compal ve Pegatron’un iki referans tasarımını da duyurdu. Ağustos ayında piyasaya çıkacak olan OPPO Watch 3, Snapdragon W5 kullanan ilk saat olacak. Mobvoi, bu sonbaharda piyasaya sürülecek olan TicWatch akıllı saatlerinde Snapdragon W5+ kullanacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu