AndroidGenelGoogle Play StoreGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Play Store App Store Gibi Güvenli Olacak

Google’dan yeni güvenlik iyileştirmeleri gelmeye devam ediyor. Google Play Store yakında App Store gibi kullanıcı güvenliğini öne çıkaracak.

Google geçtiğimiz Mayıs ayında Google Play Store üzerinde yayınlanan uygulamalar için yeni veri güvenliği bölümünü duyurmuştu. Güvenliği artıran bu veri güvenliği artık kullanıma sunuldu. App Store gibi kişisel verileri korumak isteyen Google’ın bu hamlesi Play Store’u daha güvenli hale getirecek.

Play Store’da listelenen her uygulama, geleneksel olarak, sistemden istediği Android işletim sistemi izinlerine ilişkin bir genel bilgi sunuyor. Uygulamanın hangi verileri kullandığı bu bölümde açıkça gösteriliyor. Bu liste, mağazaya gönderildikten sonra bir geliştiricinin uygulama dosyalarını tarayarak Google tarafından otomatik olarak oluşturuluyor. Bu nedenle, kasıtlı veya başka bir şekilde hiçbir şey atlanamaz ve kullanıcıya ifşa edilemiyor

Yeni Veri Güvenliği bölümü tamamen geliştirici tarafından doldurulacak. Google, Play Store’un geliştirici konsolunda, geliştiricinin geçmesi ve uygulamaları tarafından işlenip işlenmediğini ve nasıl işlendiğini ifşa etmesi gereken bir dizi kişisel ve cihaz veri türünü listeleyen bir arayüze sahip olacak.

Geliştiricilerin doldurulması zorunlu olacak bu bölüm sayesinde uygulamanın hangi verileri kullandığı net olarak kullanıcılara öncesinden sunulacak. Google’ın bu bilgilerin ne zamana kadar doldurulmasını zorunlu kılacağı bilinmiyor. Muhtemelen geliştiricilere yıl sonuna kadar süre tanılacak.

Google Play Store
Google Play Store

Play Store’daki değersiz ve kötü uygulamaları temizlemek için bu güzel bir yöntem olabilir. Örneğin yıllardır güncellenmeyen bir uygulama bu verileri girmediği için mağazadan atılabilir. Umarız Google biz gibi düşünür ve Play Store’daki “çöp” değerindeki uygulamalardan en kısa sürede kurtulur.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu