Akıllı SaatAppleGenel

Apple, Akıllı Saat Kullanıcılarının Bileğini Yakan Sorunu Güncellemeyle Çözecek

Apple, başta Watch Series 9 ve Ultra 2 kullanıcıları olmak üzere tüm Apple Watch modellerini etkileyen ısınma sorununu çözeceğini açıkladı.

Apple Watch Series 9, geçtiğimiz Eylül ayında düzenlenen bir etkinlikte iPhone 15 serisiyle birlikte tanıtıldı. Hem donanım hem de yazılım anlamında pek çok yenilik sunan akıllı saat, özelikle de “çift dokunuş” ile herkesi etkilemeyi başardı. watchOS 10.1 güncellemesi ile gelen özellik sayesinde kullanıcılar, ekrana dokunmadan ve yalnızca tek ellerini kullanarak saatlerini kolayca kontrol edebiliyor. Ancak güncelleme, sorunları da beraberinde getirdi. Aşırı ısınma ve şarj problemleri Watch Series 9 ve Ultra 2 sahiplerini adeta çılgına çevirdi. Neyse ki Apple bu sorunları gidermekte oldukça kararlı.

Apple Watch Series 9 ve Diğer Modeller için Güncelleme Yolda!

Apple Series 9 ve Ultra 2 kullanıcıları bir süre önce yayınlanan watchOS 10.1 güncellemesiyle pek çok yeni özelliğe kavuştu. Ancak söz konusu özellikler aşırı ısınma sorununu da beraberinde getirdi. Teknoloji ile iç içe olanların da özellikle bileceği üzere ısınma genellikle şarj problemlerini de beraberinde getiriyor.

<yoastmark class=

Bildiğiniz üzere ısı, lityum iyon pillerin performansını olumsuz yönde etkileyen bir etmendir. Yüksek sıcaklıklar, lityum iyonlarının daha hızlı hareket etmesine neden olur. Bu, hücrenin daha hızlı boşalmasına ve dolayısıyla şarjın daha hızlı bitmesine neden olur. Apple Watch Series 9 ve Watch Ultra 2 kullanıcılarının da başına gelen bu oldu.

Güncellemenin getirdiği performans sorunundan dolayı aşırı ısınan akıllı saatlerin pilleri oldukça hızlı tükenmeye başladı. Bu da zaten saatini neredeyse her gün şarj edilmesi gereken Apple Watch kullanıcılarını çileden çıkardı.  Gelen geri bildirimlerden yola çıkarak hızlıca aksiyon alan Apple, yetkili servislerine bir bildiri göndererek ısınma sorunlarının yakında gelecek bir güncelleme ile çözüleceğini duyurdu.

Ne yazık ki bu bildiride soruna neyin neden olduğu ya da Series 9 ve Ultra 2 dışında hangi modellerin etkilendiği belirtilmedi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu