AppleGüncel Teknoloji HaberleriiPadTablet

Apple, Sektörü Hareketledirecek Yeni Bir iPad Pro Hazırlıyo

Apple haberlerinde güvenilir bir kaynak olan Mark Gurman’a göre şirket gelecek yıl pazarı canlandıracak yeni bir iPad Pro geliştiriyor.

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre Apple, durgun tablet pazarını canlandırmak amacıyla gelecek yıl yeniden tasarlanmış bir iPad Pro çıkarmayı planlıyor. 2024’te tanıtılacak iPad Pro, beş yıl içindeki ilk önemli değişimi temsil edecek.

Apple‘ın iPad kategorisi de dahil olmak üzere tablet pazarı zor duruma bakıldığında satışların son çeyrekte daha da düştüğü bildirildi. Birim sevkiyatlarda %17’lik bir düşüş yaşandı. Tablet pazarındaki düşüşe etken olarak pandemi dönemindeki satış patlamalarının düşmesi, kullanıcılaırn eski tabletleri ellerinde tutmak istemeleri ve yine kullanıcıların bir tablet yerine büyük ekranlı telefon tercih etmesi gösteriliyor.

Aslına bakarsanız Apple‘ın tercihleri ​​de bu kötü duruma katkıda bulundu. İPad güncellemeleri küçüktü ve seri, çok sayıda model ve nesil nedeniyle kafa karıştırıcı bir hal almaya başladı. Şirketin ayrıca Mac serisindeki iyileştirmeler onları daha dayanıklı ve uygun maliyetli hale getirermesi de yine kimi kullanıcılar için iPad ihtiyacını ortadan kaldırdı. Ayrıca iPad yazılımı Mac’in tüm işlevlerine sahip değil.

Zorluklara rağmen Apple, geçen çeyrekteki tablet sevkiyatlarının %37’siyle pazar liderliğini sürdürüyor . Düşen satışlara rağmen hala çoğu rakibinden daha iyi konumda. Fakat pazarın da bir hareketliliğe ihtiyacı olduğu gün gibi ortada.

Mark Gurman’a göre J717, J718, J720 ve J721 kod adlı yeni iPad Pro modelleri, 2017’den bu yana iPhone’larda kullanılan ekranlara benzer şekilde yeni nesil M3 çip ve OLED ekranlara sahip olacak. Bu ekranlar gelişmiş netlik, parlaklık ve renk doğruluğu sunuyor.

Gelecek yıl çıkacak olan yenilenmiş iPad Pro gidişatı değiştirebilir. 11 inç ve 13 inç boyutlarında mevcut olacak daha büyük model, dizüstü bilgisayarı andıran, daha büyük bir trackpad’e sahip yeniden tasarlanmış Magic Keyboard’a sahip olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu