Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy Note 20 Ultra 120 Hz’i eline yüzüne mi bulaştıracak?

Samsung’un yeni telefonu Galaxy Note 20 Ultra hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Telefonun ekranı 120 Hz’i desteklemesine rağmen çözünürlükte üzecek.

Samsung‘un 5 Ağustos’taki Galaxy Unpacked etkinliğine sayılı günler kaldı. Ağustos’a yaklaştıkça bu etkinlikte tanıtılacak Note 20 ailesi hakkında da yeni bilgiler gelmeye başladı. Bugün ise Note20 ailesinin tepe modeli olacak olan Galaxy Note 20 Ultra hakkında bilgiler sızdı.

Bildiğiniz gibi Android dünyasında 90 Hz‘ler 120 Hz’ler havada uçuşuyor. iPhone sahiplerinin bilmediği bu ekran tazeleme hızı, Android’de orta segmente kadar gelmiş durumda. Samsung da bu modaya ayak uyduracak ve Note20 ailesinde 120 Hz tazelemeli ekrana yer verecek. Ancak bugün gelen bilgilere göre; Samsung 120 Hz’i tam anlamıyla kullanıcılarına sunamayacak.

Ice Universe‘ün iddialarına göre; Note20 Ultra’nın yazılımında 120 Hz desteği bulunuyor. Ancak bu tazeleme hızını uyarlanabilir yenileme hızı olarak sunuluyor. Bu sayede yenileme hızı uygulamaya bağlı olarak 60 Hz ile 120 Hz arasında değişecek. Ancak kullanıcılar direkt olarak QHD+ çözünürlükte 120 Hz tazeleme hızını kullanamayacak. Yani telefonun sistem arayüzü 60 Hz’de çalışabilir.

Samsung’un şimdilik yeni telefonun yazılımı üzerinde çalıştığını düşünüyoruz. Telefon böyle satışa sunulsa bile güncellemeler ile 120 Hz opsiyonu kullanıcılara sunulur. LTPO ekran teknolojisine geçerek yüzde 15‘e varan batarya tasarrufu sunacak olan olan Samsung, muhtemelen yeni teknolojinin kurbanı olacak. En azından ilk etapta bu böyle olacak.

Gücünü Qualcomm’un yeni yonga seti Snapdragon 865 Plus ve 12 GB RAM‘den alacak olan Note20 Ultra’da; 108 Megapiksel ana + 12 Megapiksel ikinci + 12 Megapiksel üçüncü + ToF sensörlü kamera bulunacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu