Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi’nin yeni katlanabilir telefonu MIUI 12 beta sürümünde göründü

Bu haftaki Mi 10 Pro Çin yazılımında ortaya çıkan bilgilere göre Xiaomi, ”Сetus” adında bir katlanabilir telefon üzerine çalışıyor.

Katlanabilir telefonlar her geçen gün popülerliğini arttırmaya devam ediyor. Özellikle Samsung’un başı çektiği bu kategoriye; Xiaomi, Huawei ve pek çok diğer üreticilerde dahil olmaya başladı. Samsung’un ilk katlanabilir telefonu ne yazık ki kullanıcılarına çok büyük pişmanlıklar yarattı. Ancak şirket ikinci nesil telefonu olan Galaxy Z Fold 2‘de ustalığını konuşturdu ve başarılı bir telefon üretmeyi başardı. Bununla birlikte 2021’e yaklaşırken, Xiaomi‘nin de yeni bir katlanabilir telefon üzerine çalıştığına dair sızıntılar gelmeye başladı. XDA geliştiricilerinin MIUI 12 beta sürümünde keşfettiği bu telefon, ”Cetus” kod adıyla birlikte nitelendiriliyor.

Mi 10 Pro’nun MIUI 12 Çin beta sürümünde görülen bu katlanabilir telefon, bazı özellikleri ve ipuçlarıyla da sızdırıldı. Dilerseniz gelin, geliştiriciler tarafından keşfedilen bu özelliklere bir göz atalım;

Cetus model numarası ile piyasaya sürülmesi beklenen bu telefon, yazılım kodlarında açığa çıkan bilgilere göre katlanıp açılabilen bir özelliğe sahip olacak. Bu sızıntıdan yola çıkarak Cetus’da esnek bir ekrana yer verileceğini rahatlıkla anlayabiliyoruz. Buna ek olarak cihazın, Android 11 yazılımı ile piyasaya sürülmesi ve 108 megapiksellik de bir lens ile donatılması bekleniyor.

İşlemci olarak ise bu katlanırın, Aralık ayında piyasaya sürülecek Snapdragon 875 yonga setinden güç alması bekleniyor. Zira katlanabilir telefonlarda daha önce hiç orta sınıf bir işlemci görmemiştik.

Şu anda telefon hakkında bildiğimiz tüm detaylar bu kadar. Ancak yeni bir gelişme olduğunda tekrardan sizlerle paylaşacağız.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu