Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsungTeknoloji

Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus Türkiye Fiyat Değerlendirmesi

Akıllı telefon pazarı her geçen yıl pahalılanırken orta segment telefonların bile 2500 TL bandını geçtiğini görüyoruz. Bu fiyat artışı takdir edersiniz ki sadece ülkemizde değil ucuzluğu ile gönlümüze taht kuran Amerika’da bile telefonların iPhone X ile birlikte 600 dolardan bir anda 1000 dolara kadar yükseldiğini gördük. Bu süreç nasıl devam edecek bunu hep birlikte göreceğiz ama bu yükseliş pekte yavaşlayacak gibi görünmüyor. Ortaya çıkan ilk bilgiler Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus Türkiye Fiyat performansı tarafında bize ne sunacağını da yakından gösteriyor. Şimdi öncelikle şunu belirtmekte fayda görüyoruz. Samsung’un Türkiye pazarı için oldukça agresif bir fiyatlandırma politikası var. Örneğin Almanya’da 1.000 €ya satılan Galaxy Note 8’in ülkemizde 5.499 TL’den satıldığını görüyoruz. Almanya’daki 1.000 € fiyata ülkemizdeki ÖTV (%8), ÖTV’li KDV (%18), BTK, Bandrol ve TRT vs vergilerini koyduğumuzda ortaya çıkan rakamın 5.499 TL’den daha fazla olduğunu öngörebilirsiniz diye düşünüyoruz. Yani Samsung Türkiye fiyat tarafında bazı opsiyonlar kullanabiliyor. Bunun Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus’a nasıl yansıyacağı ise büyük bir merak konusu.

Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus Türkiye Fiyat Tahmini

Ortaya çıkan bazı rakamlar telefonların fiyatlarının geçen yılki Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus lansman fiyatlarından daha pahalı olacağını gösteriyor. Otalama 100 sterlin gibi bir artışın olması beklenirken bu artışın 100 €’nun biraz üzerinde olacağını görüyoruz. Hatırlarsanız geçtiğimiz yıl Avrupa pazarında Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus 799 € ve 899 €’dan listelendi. Bu yıl rakamların 929 € ve 1049 € seviyesinde olması bekleniyor. Bunun ülkemize yansımasının ise Galaxy S9 için 5.299 TL, Galaxy S9 Plus içinse 5.999 TL olacağını düşünüyoruz. Zira Galaxy Note 89’in halen resmi olarak 5.499 L’den ülkemiz pazarında satıldığını da belirtelim.

Fiyatlar artarken alım gücümüzün de artmasını isterdik ama durum pekte öyle değil. Samsung bu noktada sorunsuz bir Galaxy S9 Plus ile iPhone X’in en büyük rakibi olabilir. Birçok kişi iPhone X ile ilgili şikayette bulunurken Samsung Galaxy S9 Plus birçok kişiye ve bu portföye tam istediği performansı verebilir.

Galaxy S9 Plus performans rekoru kırdı!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu